34. kolo
02.05.2021 21:00 CET
2 : 3
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Lionel Messi (© AFP)

Mestalla zažila dohromady pět branek a důležité vítězství Barcelony

Během devíti minut ve druhém poločase dokázala Barcelona nasázet Valencii tři góly a tím otočit nepříznivý vývoj a získat veledůležité tři body v boji o titul. Když pět minut po přestávce poslal Valencii do vedení Paulista, nevypadalo to s Katalánci vůbec dobře. Naštěstí pro ně se ale probudil Lionel Messi, který vstřelil dva góly.

Barcelonu čekala na Mestalle hodně těžká zkouška. Valencia sice letos neválí, ale stále nemá jistotu záchrany, a tak chtěla proti favoritovi získat tři body. Jakákoliv ztráta hostů by jim zkomplikovala boj o titul.

První poločas sice žádnou branku nepřinesl, to ale neznamená, že si oba týmy nevytvářely šance. Tu první měl na svědomí už po čtyřech minutách Pedri, ale placírkou minul branku. O chvíli později zase hrozila Barca a tentokrát po Messiho centru zakončoval hlavou Gerard Piqué a Cillessen si připsal první zákrok. Barcelona i nadále pokračovala v obléhání valencijské branky v tradičním "házenkářském" stylu, ovšem přes dobře bránícího soupeře se prosazovala špatně.

Vše podstatné se událo až po změně stran, kdy nakonec padlo pět branek. Krátce po přestávce nejprve Guedes trefil dobře postaveného ter Stegena a po následném rohovém kopu otevřel střelecký účet hlavou Gabriel Paulista. Valencia byla jako politá živoucí vodou a hned vzápětí v obrovské šanci Guedes orazítkoval břevno. Byl to dost možná klíčový moment, protože kdyby Los Che utekli na rozdíl dvou branek, měla by to Barcelona už hodně složité.

Takhle ztrácela "jen" jeden gól a o šest minut později se jí naskytla možnost vyrovnání. Po ruce Lata v pokutovém území odpískal sudí penaltu, ale Lionel Messi jí kopl mizerně. Cillessen mu dokázal kop zlikvidovat, ale bohužel pro Valencii se ještě hrálo dál a Messi nakonec z dorážky přeci jen dostal balón do sítě.

Tenhle moment Valencii podlomil a Barcelona toho rychle využila ke vstřelení druhého a třetího gólu. V 63. minutě hlavičkoval po dobrém centru de Jong, načež Cillessen opět výborně zasáhl, jenomže s bezprostřední dorážkou Griezmanna nemohl nic dělat. Barcelona otočila vývoj a skvělou devítiminutovku završila třetím gólem. Lionel Messi se postavil k volnému přímému kopu a parádní ranou o tyč rozvlnil síť.

Valencia se ještě nechtěla vzdát, v závěrečné fázi utkání podnikala útoky a šest minut před koncem jeden z nich skončil gólem. Carlos Soler z velké vzdálenosti podkopl balón a ter Stegen plachtil vzduchem zbytečně. Znovu to bylo jen o gól a závěr zápasu byl přeci jenom dramatický. Valencia se nastěhovala před pokutové území Katalánců, ale vyrovnat už nedokázala. Barcelona vyhrála na Mestalle 3:2 a dál ztrácí na vedoucí Atlético dva body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele