19. kolo
21.01.2021 19:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Jonathan Calleri (© AFP)

Valencia na úspěchy v poháru nenavázala a s Osasunou jenom remizovala

Už se zdálo, že Valencia najela na vítěznou vlnu, když ligovou výhru ve Valladolidu proložila dvěma pohárovými triumfy, jenomže utkání s předposlední Osasunou vyvedlo fanoušky z omylu. Valencia jenom remizovala na Mestalle 1:1 a zůstává v sestupovém ohrožení.

I když Valencia byla favoritem, tak jí doma nečekalo snadné utkání. Osasuna toužila ukončit dlouhé čekání na vítězství a dobře věděla, že domácí Los Che jsou pod velkým tlakem.

Začátek zápasu velké šance nepřinášel, až po sedmnácti minutách mírně aktivnější Valencia doslova odmítla vstřelit branku. Gómez s Čeryševem sice vyšachovali obranu soupeře, ale prováhali vhodný okamžik k zakončení a obrana Osasuny v čele s brankářem Herrerou situaci s vypětím všech sil zvládla. Valencia měla v průběhu prvního poločasu o něco větší převahu v držení balónu, ale protože nebyla směrem dopředu nebezpečná, nebylo jí to nic platné. To se ještě umocnilo ve 42. minutě, kdy Jonathan Calleri dokonal dílo započaté kolegou Vidalem, který se šikovně prosmýkl mezi obránci a donutil k zákroku Doménecha. Calleri pak z dorážky napálil balón nechytatelně pod břevno, takže Osasuna vedla na Mestalle 1:0.

Tento stav byl pro domácí krajně nepříjemný. Po přestávce se aktivita Los Che zvýšila, ale Osasuna se celkem v pohodě bránila. Navíc v 61. minutě byl blízko druhému gólu Lucas Torró , ale Doménech Valencii podržel. Chvíli na to se předvedl i Herrera, který pro změnu vytěsnil střelu Maxiho Gómeze. Valencijští se nakonec dočkali v 69. minutě, když si Musahův centr srazil do vlastní sítě Unai García.

Dvacet minut před koncem se začínalo "od nuly" a dalo se předpokládat, že Valencia ještě zvýší tlak. Domácí si ale museli dávat pozor na zadní vrátka, protože v 85. minutě orazítkoval Calleri tyčku. Valencia mohla klidně prohrát, ale měla štěstí a to jí zachránilo i v nastaveném čase, kdy před Kikem Garcíou rychle zasáhl Doménech. Valencia rozhodně nepředvedla optimální výkon a dál se svým jménem hazarduje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele