11. kolo
28.11.2020 16:15 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Diego Simeone (© AFP)

Valencia v nevzhledném utkání s Atléticem prohrála vlastní brankou

Valencia doma svedla velkou bitvu s Atléticem a přestože byli hosté mnohem aktivnější v držení míče i šancích, Los Che dlouho sahali po bodu. Srazila je až vlastní branka, kterou si deset minut před koncem dal Toni Lato.

Na to, jak ofenzivními hráči obě jedenáctky disponovaly, se hrál poměrně vlažný, nepříliš pohledný fotbal. Na první větší šanci jsme čekali prakticky až do 23. minuty. V ní si na skvostný pas za obranu naběhl Uroš Račić, pohlídal si ofsajdovou linii a zkoušel pálit na přední tyč, jenže brankář Oblak se k ní rychle přesunul a s vypětím všech sil ránu vyrazil!

No a to bylo v první půli prakticky všechno, čeho oba týmy dosáhly a stálo za zmínku. Atlético ničila jeho vlastní nepřesnost, vůbec nic mu nevycházelo a směrem dopřed to celkově bylo hodně těžkopádné a unavené.

Trenér Diego Simeone nutně potřeboval dodat svému týmu nový impuls a vyslal do hry mladíka Félixe. Poměrně odvážně stáhl beka Lodiho, takže bylo jasné, že vše sází na jednu kartu. Atlético často chtělo hrát na rychlé brejky, ale jeden po druhém pohlcovala nepřesnost ve finální fázi.

Větší šance se Atléticu naskytla až deset minut po změně stran. Po rychlé akci a centru před bránu se díky Doménechově vyražení dostal míč k Thomasu Lemarovi, který ihned pálil. Jenže do rány se mu postavil obránce Wass a míč vyrazil místo svého brankáře vlastním tělem.

Útrpný fotbal pokračoval až do samého závěru. V něm však padla rozhodující branka. Střídající Yannick Carrasco poslal z levé strany míč do vápna na Félixe a před ním se jej snažil uklidit obránce Toni Lato. Jenže nešťastně si balon srazil do vlastní brány. Symbolické rozuzlení smolného utkání.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele