2. kolo
17.03.2021 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Youssef En Nesyri (© AFP)

Sevilla si snadno poradila s Elche, nasázela mu dvě branky

Kdo zastaví En-Nesyriho? To je otázka, kterou si před utkáním se Sevillou nutně museli pokládat obránci Elche. A asi nebude moc předbíhat, když řeknu, že oni to nebyli. En-Nesyri zaznamenal jednu branku, v nastavení ho doplnil i Franco Vázquez.

Na to, jak velkým favoritem domácí Sevilla byla, se proti Elche na nějakou větší šanci poměrně dost natrápila. Aktivní samozřejmě byla a zejména duo Suso - Óscar Rodríguez hostujícím obráncům pořádně zatápělo, ale na větší šanci jsme čekali poměrně dlouho. Až asi pět minut před koncem první půle se o něco zajímavého pokusil Fidel a jeho ránu z třiceti metrů musel brankář Bounou vyrážet s vypětím sil.

A právě tehdy se Sevilla konečně prosadila. Dvě minuty před koncem první půle se Suso rozhlédl a poslal z pravé strany do vápna krásný centr. Na ten reagoval nejlépe Youssef En-Nesyri, který jako jediný zaznamenal změnu směru míče a hlavou ho trkl do brány - 1:0.

S tímhle výsledkem už se Elche něco dělalo jen hodně těžko dělalo. Sevilla navíc udržovala jeho beky v provozní teplotě. Óscar Rodríguez napřáhl chvíli po změně stran k zajímavé střele z boční hranice pokutového území a jeho technický pokus vyrážel Badía se štěstím nad. Na Badíu nevyzrál po Óscarově nahrávce ani Rakitić, který byl před ním prakticky sám.

Konec utkání už byl takový dost utahaný, Elche vyřízené, Sevilla vedla. Zajímavější akci způsobil až v 90. minutě Óliver Torres, který sprintoval po křídle a našel na penaltě střídajícího Franca Vázqueze. Nevyužívaný Argentinec byl na hřišti přesně tři minuty, když elegantní a chytrou patičkou poslal míč do sítě - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele