17. kolo
03.01.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Barcelona udolala Huescu gólem Frenkieho de Jonga

Nový rok začala dobře Barcelona, byť její fanoušci by si dovedli představit výraznější brankový rozdíl. Barca se v souboji s poslední Huescou poměrně trápila a tři body jí zajistil jediný gól nizozemského záložníka Frenkieho de Jonga z prvního poločasu.

Do sestavy Katalánců už se vrátil Lionel Messi, který utvořil ofenzivní trojzubec s Dembélém a Braithwaitem. Pouze na lavičce náhradníků tak začal Antoine Griezmann. Huesca ještě nikdy předtím s Barcelonou nebodovala a tuto bilanci chtěla v neděli večer napravit.

Favorit zápasu byl jasný. Barcelona už tradičně kontrolovala hru a v 7. minutě mohl poprvé udeřit Pedri, nebýt vynikajícího zákroku brankáře Llorenteho. Huesca poměrně pečlivě bránila, ale ve 27. minutě nepohlídala Messiho centr a především náběh Frenkieho de Jonga, který z malého vápna poslal balón do sítě. Před koncem prvního poločasu ještě kroutil balón do šibenice Messi a Llorente fantasticky zasáhl.

Ronald Koeman o přestávce nabádal své svěřence, aby zápas co nejrychleji rozhodli druhou branku, ovšem to se nakonec ukázalo být problémem. Barcelona měla několik dobrých příležitostí, ale s jejich proměňováním to bylo horší. V 57. minutě sice Dembélé Llorenteho přehodil, toho však zastoupil na brankové čáře spoluhráč. A tak mohlo udeřit na druhé straně, ovšem patičku Mira zvládl zlikvidovat Ter Stegen. Huesca byla ve hře o body až do závěrečného hvizdu, jenomže šanci na vyrovnání si nevytvořila, a tak Kataláncům stačil na vítězství jediný gól. Barcelona zůstává na pátém místě, Huesca je poslední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
valloire

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Včera Griezmann nehrál. 10 minut se nepočítá. Je tu pořád ještě někdo, kdo si myslí, že za tu blbou hru může on?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele