4. kolo
30.09.2020 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Estadio El Alcoraz (© AFP)

Atlético s Huescou překvapivě remizovalo bez branek

Po euforickém prvním utkání Atlético zklamalo. V duelu s domácí Huescou bylo jasným favoritem, jenže Colchoneros nedokázali dát svému soupeři ani jednu branku. Nakonec se s ním rozešli po bezbrankovém stavu.

Atlético minule zaujalo parádním výkonem a především v ofenzivě ukázalo velký potenciál. Hodně pozornosti si vysloužil kanonýr Luis Suárez, který vstřelil dvě branky i coby střídající hráč. Takže když jej dnes trenér Diego Simeone postavil už do základu namísto Diega Costy, čekaly se od něj velké věci. Navíc v případě, že jeho obránci byli hráči nováčka, Huescy. Jenže pokud někdo čekal vlka v houfu jehňátek, mýlil se.

Abyste mě nechápali špatně, Atlético samozřejmě tlačilo svého soka a rozdíl v kvalitě i zkušenostech obou celků byl naprosto evidentní. João Félix se vřítil do vápna a prostrkával míč právě na Suáreze, ale nakonec celá akce upadla v zapomnění, byl to jen odkop od brány. Huesca kontrovala spíš střeleckými pokusy z větší vzdálenosti, jako kdyby měla přílišný respekt ze soupeře a nehodlala příliš kombinovat.

Ve 12. minutě se do šance dostal Mikel Rico, jenže jeho dělovka z první mířila příliš nad bránu. Další pas ze strany, tentokrát od Siovase, našel hlavu Jaimeho, jenže ta míč poslala rovněž mimo tři tyče. Stejný hráč o pár momentů později nešikovně fauloval Saúla kousek u vápna, jenže Félixovo zakončení také nebylo z nejpřesnějších.

Celkově jsem se ale nemohl zbavit pocitu, že trenér Simeone čekal od svých hráčů mnohem větší aktivitu a nekompromisní přístup. Místo toho Rojiblancos jen bezradně kombinovali v místech, kde neměli šanci svého soka pořádně ohrozit. Naopak před koncem první půle zakončoval znovu aktivní Rico, který ale i tentokrát mířil mimo.

I proto se na hřišti zkraje druhé půle objevil Ángel Correa, aby trochu rozhýbal unavenou a nevýraznou hru Atlética. Hned první šance vypadala zajímavě. Stačilo, kdyby záložník Marcos Llorente jen trochu víc sklopil svůj nárt a hosté mohli vést. Takto jen sledoval, jak míč z jeho kopačky míří nad.

Huesca spěchala na opačnou stranu hřiště a po krásné nahrávce pálil z voleje David Ferreiro, jenže na Oblaka ani nadvakrát nevyzrál. Stejně tak se to nepovedlo Suárezovi, který už téměř obešel brankáře Fernándeze, jenže ten mu na poslední chvíli jeho ránu do prázdné brány přeci jen zablokoval.

Félix v 66. minutě obešel poměrně snadno hned trojici obránců, jenže pak pálil těsně vedle. Atléticu se dnes v zakončení prostě nedařilo. Deset minut před koncem mohl rozhodnout Koke po brilantní nahrávce od Carrasca, jenže na poslední chvíli mu radost zhatil obranný zákrok Silvy. A když poslední akci utkání, dělovku Rafaela Mira, odstavil ofsajd, bylo rozhodnuto. Huesca se pomalu stává remízovým králem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele