32. kolo
26.04.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Alexander Isak (© AFP)

Real Sociedad si v Eibaru pojistil páté místo

Real Sociedad využil zaváhání svých konkurentů a po nejtěsnější výhře v Eibaru má na pátém místě tabulky tříbodový náskok. Naopak pro hosty je porážka další komplikací v boji o záchranu. Azulgranas už ztrácejí na nesestupovou pozice sedm bodů. Utkání rozhodl ve 26. minutě Aleksander Isak.

Do konce LaLigy zbývá už jen pět kol a pozice Eibaru se nelepší. Utkání s Realem Sociedad rozhodla jediná branka, kterou přitom mohli jako první vstřelit domácí. Po zaváhání v obraně Basků zakončoval z úhlu Bryan Gil, ale z pohledu Realu Sociedad dobře zasáhl brankář Remiro. Po úvodní dvacetiminutovce, která nabídla spoustu nepřesností na obou stranách se o pár minut později prosadili Baskové. Alexander Isak zůstal v pokutovém území při bránění rohového kopu trestuhodně neobsazený a když k němu doputoval balón, měl v zakončení snadnou úlohu.

"La Real" vedl a vzápětí měl další možnost, ale Isak tentokrát zblízka na Dmitroviće nevyzrál. Dvoubrankový náskok by byl jistě příjemnější, nicméně i tak byl Imanol Alguacil s poločasovým výsledkem spokojen.

Eibar se pokusil osvěžit hru střídáním, jenomže do šancí se nadále dostával hostující tým. Isaka v další možnosti odzbrojil Dmitrović, když se mu správně vrhl pod nohy. Až v 77. minutě si vypracovali gólovku i domácí. K odraženému balónu se dostal Expósito a Remiro si připsal důležitý zákrok. Ještě důležitější pak v 88. minutě po volném přímém kopu Arbilly. Real Sociedad nakonec nejtěsnější náskok uhájil a na pátém místě tabulky už má tříbodový náskok. Naopak na straně Eibaru se situace zhoršuje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele