19. kolo
21.01.2021 21:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Luis Suárez (© AFP)

Luis Suárez odmítl bodovou ztrátu, Atlético po výhře na Eibaru zvýšilo náskok

Eibar byl opravdu blízko cennému bodu, ale duel s vedoucím týmem ligy nakonec prohrál. Atlético spasil uruguayský útočník Luis Suárez, který nejprve odpověděl na úvodní branku brankáře Dmitroviće a minutu před koncem proměnil pokutový kop.

Atleti ale nevstoupili do utkání dobře a už ve dvanácté minutě se kopala ve prospěch Eibaru penalta. Muto šikovně zavedl balón do vápna, jenomže byl faulován Carrascem a sudí tak neměl na vybranou. Domácí tým se rozhodl poslat na penaltu brankáře Marka Dmitroviće, což rozhodně nebývá zvykem a ten důvěru nezklamal. Penaltu suverénně proměnil a poslal Eibar do vedení.

Po inkasované brance Atlético zvýšilo aktivitu, ale poměrně dlouho si nedokázalo vytvořit větší šanci. Eibar přesto do poločasu náskok neudržel. Ve 40. minutě špatně odkopl balón Álvarez a do šance se vzápětí natlačil Luis Suárez a střelou ke vzdálenější tyči srovnal na 1:1. Poločas skončil remízou, trenér Diego Simeone určitě nemohl být spokojen, a tak nachystal po přestávce dvojí střídání. Do hry přišli Félix a Torreira.

Byl to ale Eibar, kdo mohl opět odskočit, kdyby dobrou přihrávku Inuiho dokázal usměrnit do branky Kike García. Později museli domácí této nevyužité šance litovat. Zajímavý pokus předvedl v 63. minutě i Arbilla, jehož rána skončila těsně nad břevnem. Atlético sice mělo územní převahu, ale nebylo nebezpečnější.

Až pět minut před koncem protáhl Dmitroviće přízemní střelou Félix a krátce na to Atleti zahrávali pokutový kop. Obránce Arbilla šel do sprinterského souboje se Suárezem, ve vápně však útočníka fauloval a sudí měl jasno. Sám postižený Luis Suárez se postavil k puntíku a panenkovskou penaltou rozhodl o výhře lídra 2:1. Atlético tak nadále pokračuje v krasojízdě a na čele tabulky zvýšilo náskok už na sedm bodů. Stále přitom platí, že má o jedno odehrané utkání méně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
mrann1x

V nominaci Dembélé. Snad si zahraje. 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ho teda vidim v absenci na Livesportu

Reagovat
Lamskej#RMCF

To není normální ..v každém zápase ten nejšťastnější tým vždycky horší , vždycky tahá za kratší konec a pak to nějakým zázrakem ukopou..penaltu nebo tak ..víc štěstí než rozumu Atleti..

Reagovat
smazaný uživatel

Včera to byl nekoukatelnej fotbal, přiznávám. Haha. Suaréz ale neskutečnej! Ze dvou příležitostí vytěží maximum. Ideální hrot pro Atleti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele