34. kolo
02.05.2021 14:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Stadion Valladolidu (© AFP)

Real Valladolid uhrál s Betisem cenný bod

Betis zklamal, protože ve Valladolidu nedokázal vyhrát navzdory tomu, že měl po většinu utkání jasně navrch. Dokonce se dostal i do vedení, krátce po změně stran se radoval Ruibal. Jenže domácí útočník Weissman srovnal a Valladolid tak na chvíli unikl ze sestupové propasti.

Domácí brankář Roberto měl plné ruce práce už ve 4. minutě. Zaměstnal ho totiž Aitor Ruibal, jehož ránu zpoza vápna musel Roberto vyrážet na rohový kop. V desáté minutě do utkání výrazně promluvil VAR. Po nahrávce Óscara Plana se totiž na zadní tyči prosadil nabíhající Shon Weissman, jenže po přezkoumání videa sudí Valentin Pizarro gól odvolal.

A nebylo to naposledy. Real Betis převzal nad utkáním jasnou kontrolu a ve 38. minutě ji projevil také gólově. Canales si naběhl na levé křídlo na Fékirovu přihrávku a adresoval míč nabíhajícímu Iglesiasovi, který už překonal brankáře Roberta. Jenže sudí opět gól odvolal pro ofsajd.

Favorit utkání se dočkal gólu až ve 49. minutě a tentokrát už ho nic nepřekazilo. Krásný pas do vápna vymyslel mladý bek Miranda a brankář Roberto míč nechytil. Těsně před ním se totiž do dráhy letu položil Aitor Ruibal a špičkou kopačky stanovil skóre na 1:0.

Druhá půle také patřila béticos. Takže situace z 68. minuty působila jako blesk z čistého nebe. Orellana nahrál Olazovi, ten poslal míč do vápna a nikým nehlídaný Shon Weissman to hlavou trefil přesně! Jeho gól znamenal konečný bod a posun domácích na současnou 17., tedy nesestupovou pozici.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele