7. kolo
25.10.2020 21:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad rozvlnil síť Huescy čtyřikrát a je znovu první

Do čela španělské ligy se v neděli vrátil Real Sociedad. Baskové neměli pochopení pro Huescu a zejména ve druhém poločase jí nastříleli několik gólů. Real Sociedad nakonec zvítězil 4:1 a opět se posunul o bod před Real Madrid. Obhájci prvenství ale mají o jedno odehrané utkání méně.

Domácí před zápasem věděli, že jedině výhra je pošle zpátky na první místo, tedy tam, kde byli před rozehráním tohoto kola. Huesca byla na Anoetě v roli outsidera, neměla co ztratit a přesně toho chtěla využít. Krom toho se jí body do ligové tabulky velmi hodily.

Baskové vstoupili do utkání aktivně, ale pozorná defenzíva Huescy si věděla rady. Ve 24. minutě pak hosté rozehráli standardní situaci a Mirovo nedůrazné zakončení zvládl vytěsnit Remiro. Jako první se nakonec prosadil Real Sociedad. Ve 34. minutě zahrál rukou v pokutovém území Pablo Maffeo a sudí nařídil pokutový kop. Mikel Oyarzabal uklidil balón k tyči a Baskové vedli 1:0. Huesca měla na konci poločasu obrovskou šanci vyrovnat, jenomže Mir sám před Remirem selhal, když balón napálil přesně do něho.

Do třetice se Mir dočkal až na začátku druhého dějství. Využil přitom naprosto přesného centru Galána a jen ťukl hlavou do balonu. Vyrovnávací branka měla na Basky účinek rudého hadru na býka, ti totiž na nic nečekali a okamžitě se hnali za dalšími góly. V 54. minutě udeřil ze vzduchu druhým gólem Mikel Oyarzabal a v 68. minutě zakončil povedenou akci na přední tyči Cristian Portugués. Za dalších sedm minut dostal pas do rozhozené obrany Aleksander Isak a čtvrtou brankou definitivně zmařil veškeré naděje Huescy na bodový zisk.

Hosté ještě mohli upravit skóre do přijatelnější podoby, ale v nastavení byl Mirovi odmáván další ofsajd a vstřelená branka neplatila. Real Sociedad porazil Huescu 4:1 a vrátil se do čela LaLigy. Navíc se dobře naladil na čtvrteční utkání Evropské ligy proti Neapoli.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele