31. kolo
22.04.2021 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Portu (© AFP)

Real Sociedad poskočil na páté místo, Celtu Vigo porazil 2:1

Po třech zápasech bez výhry Real Sociedad zabral a rázem se posunul na klíčové páté místo tabulky. Utkání se Celtou Vigo přineslo branky jen v prvním poločase. La Real skóroval dvakrát, Celta jen jednou.

Zejména pro Basky to bylo důležité utkání. Od odloženého finále Copa del Rey totiž nevyhráli a v bojích o evropské poháry ztratili. Zpátky na páté místo je mohla posunout jen výhra nad Celtou Vigo.

Utkání se mohlo zlomit už ve 13. minutě, kdy sudí posuzoval ostrý zákrok Elustonda na protihráče. Domácímu hráči hrozilo vyloučení, ale měl štěstí, protože pan Manzano vyndal jen žlutou kartu. I tak se zápas vyvíjel pro Basky nepříznivě. Ve 22. minutě si naskočil na rohový kop hlavou Hugo Mallo, takže Celta Vigo vedla 1:0.

To však vydrželo pouhé tři minuty. Fernández šikovně přihrávkou vysunul Cristiana Portuguése a ten poslal balón za Villarova záda - 1:1. Za dvě minuty mohl Real Sociedad dokonat obrat, protože sudí nařídil pokutový kop. Alexander Isak ale neuspěl, Villar skvěle zasáhl a gólem neskončila ani bezprostřední dorážka. Obrovská příležitost domácí nemusela zas tolik mrzet, protože ještě v prvním poločase byl obrat dokonán. Ve 37. minutě nařídil sudí další penaltu a tu už Adnan Januzaj proměnil.

Na začátku druhého poločasu už to mohlo být o dva góly, ale Realu Sociedad se postavila do cesty branková konstrukce. Celta Vigo nebyla směrem dopředu tolik nebezpečná jako v minulých zápasech a to jí nakonec stálo body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele