22. kolo
07.02.2021 14:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Mikel Oyarzabal (© AFP)

Real Sociedad roznesl Cádiz čtyřmi góly

La Real doma naprosto jasně ovládl duel s Cádizem, kterému vstřelil čtyři regulérní branky a jeden gól z ofsajdu. Cádiz kontroval jedinou přesnou trefou, ale vzhledem k tomu, že na bránu vyslal jen jednu přesnou střelu, se není čemu divit.

Cádiz potřeboval zastavit strmý pád tabulkou, který ho po zhoršených výkonech v minulých týdnech potkal. Real Sociedad by se určitě taky rád pohyboval trochu výš, přeci jen ten zálusk na poháry je velmi silný. A od prvních minut jasně ukazoval, že tři body dnes rozhodně zůstanou na Anoetě. V 11. minutě si Isak poradil s Izquierdem a dělovkou napálil jen brankáře Ledesmu.

Čisté konto hostí trvalo jen 26 minut. Sudí Pizarro si všiml, že Álvaro Negredo zahrál ve vlastním vápně rukou a po pečlivém zhlédnutí videa nařídil pokutový kop. K němu se postavil Mikel Oyarzabal a poslal brankáře Ledesmu na druhou stranu.

Obdobná situace nastala o tři minuty později, kdy už se Cádiz radoval z pískání penalty po ruce Zubeldii. Sudí opět zamířil k obrazovce, jenže tentokrát svůj verdikt vrátil zpátky. La Realu se okamžitě povedlo potrestat chybu hostující obrany, když Merino vysunul dlouhým pasem nabíhajícího Oyarzabala a ten si poradil i s Ledesmou - 2:0.

Těch problémů pro Cádiz přibylo ještě víc. Nejprve byl v nastavení první půle za faul Maura na Oyarzabala hostující hráč vyloučen. Deset minut po změně stran navíc po krásné nahrávce Januzaje překonal padajícího Ledesmu Alexander Isak a bylo to o tři branky.

Neuplynula ani hodina hry a La Real vedl už o čtyři. Hlavičku Oyarzabala po krásném pasu Merina sice Ledesma úžasným skokem vyrazil, jenže nejblíž k míči měl Isak a tomu už nedělalo problémy doklepnout míč hlavou do sítě. Cádizu se povedlo aspoň snížit, když Jairo Izquierdo dostal pas od Perey a přízemní ranou překonal Remira. Pátou branku domácích mohl přidat Merino, jenže nahrávající Oyarzabal byl v ofsajdu, takže gól neplatil.

La Real byl dál aktivní. Po centru z levé strany zůstal před malým vápnem osamocený Martin Merquelanz, jenže hlavičkou na Ledesmu nevyzrál.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele