29. kolo
07.04.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Asier Villalibre (© AFP)

Athleticu se odveta za prohrané finále povedla jen na půl

Baskické derby mezi Realem Sociedad a Athleticem skončilo jen pár dní po společném finále Copa del Rey remízou 1:1. Na Anoetě se hrálo dlouho bez branek a teprve až pět minut před koncem poslal hosty do vedení Villalibre. Hosté se ale vítězstvím nepomstili, protože jen o chvíli později srovnal Roberto López.

Konečná remíza je ztrátou pro oba celky. Realu Sociedad se tím výrazně vzdálila možnost dostat se do první čtyřky a Athleticu zase šance zapojit se do bojů o evropské poháry z domácí ligové soutěže.

Real Sociedad o víkendu porazil rivala ve finále Copa del Rey 1:0 a ten mu chtěl hořkou porážku vrátit i s úroky. Úvod zápasu byl ale hodně neuspořádaný a hosté museli už ve 14. minutě řešit nepříjemnost v podobě zranění Yeraye, kterého tak nahradil Núňez. O chvíli později pak vyprodukoval první a nepřesnou střelu Iňaki Williams a podobně si vedl i veterán Raúl García. Také domácí Real musel střídat, když se mu po půlhodině hry zranil Muňoz, načež ho nahradil Monreal. Výrazné gólové příležitosti přinesl až závěr prvního poločasu. Nejprve Simón lapil na brankové čáře nedůraznou hlavičku Oyarzabala a po něm křižnou přihrávku Williamse zachytil Remiro. První poločas byl vyrovnaný a nerozhodný stav byl na místě.

I druhá půle zprvu nepřinášela žádné větší šance a teprve až čtvrthodinu před koncem vystrašil hostující tým náběhem za obranu a koncovkou Portugués. Branku Simóna netrefil jen těsně. Hodně podobně skončila i střela Lópeze o čtyři minuty později.

Real Sociedad se nadechoval k tlaku, když v tom ho pět minut před koncem srazil úder Asiera Villalibreho. Na výborný centr Berenguera si dokázal na malém vápně vyskočit a hlavou poslat Athletic do vedení. Sladká odplata za prohrané finále byla blízko, jenomže Marcelinův tým ji do zdárného konce nedovedl. V 89. minutě odcentroval dlouhý balón Roberto López a k překvapení všech včetně brankáře Simóna skončil v brance. Vypadalo to, že brankář Athleticu má situaci pod kontrolou, jenomže střela se mu stočila do branky a remíza byla na světě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele