35. kolo
09.05.2021 21:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Eden Hazard (© AFP)

Real Madrid odmítl vedení v tabulce, se Sevillou remizoval 2:2

LaLiga mohla mít po víkendu nového lídra, ale Real Madrid nevyužil remízy Atlética s Barcelonou a sám si rozdělil body se Sevillou za remízu 2:2. Tři kola před koncem tak drží všechny triumfy v rukou Atlético a Real Madrid na něho ztrácí dva body. Sevilla na stadionu Alfréda di Stefána dvakrát vedla, ale o vítězství jí připravil povedenou tečí z hranice šestnáctky Eden Hazard.

Po vyřazení v semifinále Ligy mistrů od Chelsea je to pro Real Madrid další velká nepříjemnost a nadále reálně hrozí, že slavný gigant skončí sezonu bez zisku jediné trofeje. "Bílý balet" měl před sebou velkou výzvu vyhrát večerní utkání a posunout se do čela tabulky. Nečekal ho ale snadný soupeř, protože i Sevilla bojuje o celkové prvenství, byť ze všech adeptů má nejméně bodů.

Real sice začal dobře a už ve 12. minutě poprvé skóroval, ovšem Benzemova radost byla kvůli předchozím Odriozolově ofsajdu zcela zbytečná. Následně se karty obrátily a o deset minut později šla do vedení Sevilla. Hosté sehráli standardní situaci signálem, který vyústil propadlým balónem v šestnáctce a pěknou brankou z dílny Fernanda. Real se ocitl v pozici, do které se dostat nechtěl - doma prohrával a musel dotahovat. Domácí tedy zvýšili tempo a Benzemovu ránu vytěsnil nad břevno Bounou.

Ze strany Realu to bylo pořád málo ale Zinédine Zidane ponechával na hrací ploše stejnou jedenáctku. Sevilla bránila těsný náskok a v 53. minutě si mohla oddychnout, když se domácí marně dožadovali pokutového kopu za hru rukou. Tuhle situaci Rojiblancos ještě ustáli, nicméně o čtvrthodinu později už bylo vyrovnáno. Kroos vynikající přihrávkou našel Asensia a jeho placírka z první zapadla neomylně k tyči - 1:1.

Remíza vydržela až do 78. minuty, než si Andalusané vzali vedení zase zpátky. Jejich gólu ale předcházel bizarní okamžik, kdy došlo v obou šestnáctkách k penaltové situaci a protože ruka Militão se odehrála dříve, než faul Bounoua na Benzemu, zahrávali pokutový kop hráči Sevilly. Ivan Rakitić penaltu bez problému proměnil a Real musel zase dotahovat.

A podařilo se mu to i podruhé, byť až ve čtvrté minutě nastaveného času. Kroosovu ránu šťastně tečoval na hranici vápna Eden Hazard a Bounou už nestačil zareagovat. Real Madrid vyrovnal na poslední chvíli, ale i remíza 2:2 je pro něho citelnou ztrátou. V čele soutěže zůstává i po tomto kole Atlético a Real Madrid, stejně jako Barcelona na něho ztrácí dva body. Boj o titul ale nekončí, navíc je v něm stále zapojena i Sevilla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
Filip236

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dvojka by se určitě hodila ruzným společnostem. Bookmaker z naší jedničky to zatím vidí na výhru domácího týmu o jeden gol 4,07-3,69. Muj tip hcs Real -1,5.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kokso co chybělo ?

Reagovat
Lamskej#RMCF

Tohle bude těžké ...snad výhra

Reagovat
zasranej malíř

1-0

Reagovat
Pharrell

1:0

Reagovat
Lamskej#RMCF

Nějak tomu včerejšku nerozumím...jsem z toho takový zmatený

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele