21. kolo
30.01.2021 16:15 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Eder Militao (© AFP)

Real Madrid doma podlehl Levante 1:2 a komplikuje si obhajobu titulu

Další neúspěch v poměrně krátké době zaznamenal Real Madrid. Obhájce prvenství doma nestačil na Levante a jeho ztráta na Atlético může ještě narůst. Utkání výrazně ovlivnila červená karta stopera Édera Militãa již po osmi odehraných minutách. Real sice šel do vedení, ale náskok neudržel. Tři body zajistil Levante rozhodujícím gólem Roger Martí.

Kvůli koronaviru scházel Realu trenér Zinédine Zidane a jeho asistent Davide Bettoni musel už po osmi minutách sledovat vyloučení Édera Militãa. Ten zezadu fauloval unikajícího Leóna a protože hostující hráč běžel sám na brankáře, následovala červená karta. To byla pochopitelně pro Real Madrid obrovská komplikace.

Domácí sice za pět minut vstřelili vedoucí branku, ale to na jejich nemilé situaci nic neměnilo. Sergio Asensio se také dostal do samostatného úniku a na rozdíl od Leóna nebyl faulován a mohl přesně zakončit. Ještě v průběhu prvního poločasu sahalo Levante po vyrovnání. Roger Martí nadvakrát, byť z ostřejšího úhlu Courtoise nepřekonal. Na druhé straně zase vychytal v tutovce Asensia Aitor Fernández. Levante srovnalo stav ve 32. minutě, kdy po Miramónově přetaženém centru pálil z voleje k tyči José Luis Morales. Courtois se sice natahoval, ale na balón nedosáhl.

Poločas skončil 1:1, což tak jako tak Realu nevyhovovalo. S oslabením se sice pral statečně, ale převahu Levante nakonec nevydržel. Po hodině hry fauloval ve vápně Vinícius Júnior, ale nařízenou penaltu Roger Martí neproměnil. Courtois vystihl směr a dál držel Realu remízu, ovšem jen do 79. minuty. Roger Martí si ve vápně zpracoval balón a pohotovou střelou k tyči poslal Levante do vedení.

Real Madrid měl na odpověď ještě čas, ale v oslabení to měl samozřejmě složité. Levante navíc vycítilo šanci na senzační výsledek a po zbytek zápasu ho bránilo zuby nehty. Pro Real je další porážka poměrně velkou komplikací. Atlético má na čele sedmibodový náskok a navíc dvě utkání k dobru. Hosté poskočili na devátou příčku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
Filip236

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bookmakeři VŠECH sázkovek to vidí na výhru domácího týmu v hcs-2,5. Mě stačí o jeden gol-3,77 nebo remízka-5,6.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
valloire

2-0

Reagovat
boryland

1:1.............

Reagovat
smazaný uživatel

Real

Po poháru, další prohra

ZZ to ale nevidí jako nějakou katastrofu

Reagovat
kattos

Tohle byl ale ZZ nedával za vinu.

On dal konečně šanci mladému hráči co všichni chtějí a po 9 minutách šel ze hřiště a prakticky rozhodl zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha takže kdo udělal sestavu?

ZZ, nebo ne? Dát šanci mladému je hezké, ale odpovědnost nese trenér

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele