15. kolo
23.12.2020 19:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Madrid splnil povinnost a porazil Granadu 2:0

Hezký vánoční dárek dali svým fanouškům hráči Realu Madridu, kteří porazili Granadu 2:0 a bodově se opět dotáhli na vedoucí Atlético. Góly "Bílého baletu" obstarali až ve druhém poločase Casemiro a Benzema. Francouzský útočník vstřelil pojistku až ve třetí minutě nastaveného času.

Real Madrid byl velkým favoritem, ale Granada představovala nebezpečného soupeře, který mohl domácím způsobit problémy. Svěřencům Zinédina Zidana nakonec trvalo zhruba hodinu, než hostující defenzivu odemkli, nicméně až do Benzemova gólu se museli o výsledek obávat. Na lavičce Merengues byl připraven i uzdravený Eden Hazard, ovšem do zápasu nakonec nezasáhl.

Utkání se mohlo vyvíjet úplně jinak, kdyby hosté hned v první minutě zápasu proměnili obrovskou příležitost. Po Varanově chybné rozehrávce postupovali na branku Soldado s Puertasem a druhý jmenovaný trestuhodně netrefil branku. Později to Granadu velmi mrzelo. Real Madrid musel na svojí šanci dlouho čekat. Ze střední vzdálenosti sice zkoušel štěstí Toni Kroos, ale branku těsně netrefil a nic dalšího už si Real nedokázal vypracovat. Granadě se dařilo Realu hru znepříjemňovat a takticky jí kouskovat, což vedlo i k bezbrankovému prvnímu poločasu.

Real roztočil ofenzivní choutky až po změně stran a v 57. minutě se dočkal vedoucí branky. Marcos Asensio dokázal u brankové čáry odcentroval na malé vápno a brazilský záložník Casemiro hlavou překonal Ruie Silvu. Stav 1:0 nemusel vydržet dlouho, protože Granada měla hned vzápětí velkou šanci, ale Puertase vychytal pozorný Courtois.

Byla to jedna z mála šancí Granady a další už nepřišla. Real Madrid držel těsný náskok až do nastavení, než pojistil výsledek obvyklý střelec Karim Benzema. Francouzský útočník si navedl balón ke středu a přesně mířenou ranou pečetil výsledek na 2:0. Real Madrid tak odpověděl na výhru Atlética a bodově ho dorovnal, nicméně stále platí, že Colchoneros mají dvě utkání k dobru. Co se týče Granady, ta zůstává na osmém místě v těsném kontaktu s evropskými poháry.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
valloire

1-0

Reagovat
berliner

Tip 3:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele