1. kolo
09.02.2021 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Real Madrid díky dvěma brankám z druhé půle porazil Getafe

Real Madrid se poměrně dlouho trápil a chvíli mu trvalo, než našel klíč, který byl odemkl obranu Getafe. Po hodině hry se mu to ale dvěma góly v rychlém pořadí přeci jen povedlo. Výsledkem je, že se královský klub odpoutal od třetí Barcelony na rozdíl tří bodů.

Dnes měl Real Madrid na programu odloženou dohrávku prvního kola a hodlal ji naplno využít. Přeci jen, poslední dobou se mu nedaří a prakticky od prosince minulého roku se mu nestalo, že by vyhrál dva duely po sobě. Už v sedmé minutě se Realu povedlo dostat soupeře pod tlak, ale měl tu smůlu, že dobíhající záložník Casemiro poslal míč po skrumáži ve vápně hodně vysoko nad.

Po čtvrthodině hry zahrával rohový kop Marco Asensio a posadil míč přímo na hlavu francouzského elegána Benzemy. Jeho hlavička ale olízla jen břevno! I když si Getafe nedávalo zas tak velký pozor na zadní vrátka, Realu chybělo víc štěstí v koncovce a dlouho panoval v utkání bezbrankový stav.

Stav trávníku rozhodně nenahrával atraktivní podívané, protože prakticky po celou dobu hustě a vytrvale pršelo. "Bílý balet" se ale nevzdával a dál diktoval tempo utkání. Oba krajní beci se stále častěji zapojovali do ofenzivních manévrů Zidaneho skupiny a hosté stačili tyto výpady bránit jen s vypětím všech sil.

Realu to konečně vyšlo až po hodině hry. Soustavnější tlak přetavil v první branku Karim Benzema, který si výtečně naskočil na brilantní pas od Viníciuse a zakončil naprosto přesně. Tím z Realu trochu sňal nervozitu. A vyloženou radost Real zažil jen o šest minut později. Obránce Marcelo se vyhnul ofsajdové pasti a přízemním centrem hledal některého ze spoluhráčů. K míči na středu brány doklouzal obránce Ferland Mendy a v pádu poslal míč za záda brankáře Sorii.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

1:0

Reagovat
Etika

bude to těžké..ale věřím v 1 s odřenými uši,,,

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele