30. kolo
10.04.2021 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Real Madrid opět ovládl El Clásico a minimálně do neděle se posunul na první místo

Už po čtvrté v řadě Barcelona nedokázala porazit svého odvěkého rivala Real Madrid a ten se po vítězství 2:1 posunul na první místo LaLigy. El Clásico bylo tentokrát hodně ofenzivní, ale efektivnější se ukázal být Real. Svůj náskok si vypracoval v průběhu prvního poločasu brankami Benzemy a Kroose. Barcelonu vrátil do hry Mingueza, ale vyrovnat se jí nepodařilo. Porážkou v El Clásicu přišla Barca o devatenácti zápasovou neporazitelnost.

El Clásico se tentokrát muselo obejít bez dvou španělských stoperů - Sergia Ramose na jedné straně a Gerarda Piquého na druhé. Pouze na lavičce náhradníků zůstal například i Antoine Griezmann. Vítěz zápasu se mohl posunout do čela celé soutěže, tedy alespoň minimálně do nedělního večera a zápasu Atlética Madrid.

Jako první musel do akce Courtois, který se natáhl po přihrávce Alby směřující před prázdnou branku na Dembélého. Real byl efektivnější a udeřil hned ze své první vážnější akce. Rychlý protiútok zakončil Vázquez přihrávkou na Benzemu a francouzský útočník překvapil ter Stegena parádní patičkou!

Rychlý gól El Clásicu jenom prospěl a oba celky si vytvářely jednu šanci za druhou. Barcelona hledala skulinky uvnitř madridské defenzívy, ale nenašla je a Real opět vyučoval efektivitu. Po faulu Araúja na Viníciuse odpískal sudí Gil volný přímý kop z velmi nebezpečné vzdálenosti a Toni Kroos za přispění zásadní teče Desta vsítil druhý gól. Bílý balet hrál přesně to co potřeboval, dobře bránil a okamžitě vyrážel do nebezpečných protiútoků. Ve 35. minutě byli domácí blízko třetímu gólu, Vinícius přenesl hru na Valverdeho a ten napálil balón do tyče. K dorážce se ještě dostal Vázquez, ale ter Stegen se stihl posunout a gólu zabránit. Na druhé straně si zkoušel vymodlit pokutový kop Dembélé, ale marně. Největší šance Katalánců v prvním poločase přišla až v nastavení a Lionel Messi ke vší smůle také orazítkoval brankovou konstrukci.

Ronald Koeman musel na nepříznivý vývoj zareagovat a po změně stran poslal na plac Griezmanna. Obraz hry se ale neměnil. Real stále hrozil z rychlých protiútoků, ovšem kombinaci mu kazilo výrazně zhoršené počasí. Trávník stadionu Alfréda di Stéfana bičoval nepříjemný déšť, ale Barceloně to kontaktnímu gólu nezabránilo. V 60. minutě pustil Albovu přihrávku Griezmann a Oscar Mingueza na malém vápně udeřil.

Clásico dostalo nový náboj a pochopitelně Barcelona ožila. O tři minuty později zazdil velkou příležitost Messi, když byl jeho pokus sražen. Utkání se opět dostalo do fáze, kdy akce střídala akci. Závar před ter Stegenem nikdo z dvojice Vinícius, Benzema nezakončil gólem a na druhé straně barikády z úhlu netrefil branku Mingueza. Krátce po něm hlavičkoval jen do Courtoise střídající Moriba a pak se hra zase rychle přestěhovala před ter Stegena, který měl co dělat, aby vytáhl pokus Odriozoly na rohový kop.

Příchodem Braithwaita a Trincaa chtěla Barca zvýšit obrátky a to se také podařilo. Po dalším závaru zkoušel neúspěšně přehodit Courtoise Alba a navrch si ještě vykoledoval žlutou kartu. S přibývajícím závěrem se do hry Katalánců vkrádala křeč a Real dokázal držet jeho ofenzivní snažení na uzdě.

Sudí Gil ještě nastavil čtyři minuty, ale ani během nich se Barcelona neprosadila. V úplně poslední šanci sice sahala po vyrovnání, ovšem střela Ilaixe Moriby skončila na brankové konstrukci a dorážející ter Stegen trefil jen obránce. Real Madrid měl v tomto momentě štěstí, nicméně v utkání vyhrál zaslouženě.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (35)

Přidat komentář
Filip236

2:1

Reagovat
king23

Reagovat
Pharrell

Reagovat
hematop

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
valloire

2-0

Reagovat
dextroza_m

2:3

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
vagneris

El Clasico bude pískat bývalý prezident fanklubu Realu Madrid Gil Manzano.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Pravděpodobná neprohra Merengués - Realu Madrid.

Reagovat
vagneris

1:6

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
boryland

0:3........Leo.....3........

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pantondavo

Skoda, ze Messi nakonec nenastoupil

Reagovat
smazaný uživatel

A pak ses probudil

Reagovat
pantondavo

Jo, a bylo to 2:1 pro Real

Reagovat
smazaný uživatel

kez by ti zku.venci s pistalkama prestali takhle rozmr.avat fotbal mohl byt tak krasny zapas nebyt toho zakoplexovaneho mamr.a ktery si ani s varem nevidi 3-4 penalty pravda 1-2 z nich by byli prisne ale pravidla jsou pravidla a meli by platit pro vsechny a ne jen pro ty kterym se to hodi jak byl na podzim real lepsi tak tohle vitezstvi jim darovali arbitri nikoli jejich um ..

Reagovat
pantondavo

Pred tim prvním sporným zákrokem měl bejt venku Busquets za ten zájezd do Lucase, naprosto jasná červená, na Dembse v minulým utkání šla za, oporti tomuhle, banální zákrok.

Dembse se Mendy dotkl bokem a Dembs hodil delfína, tohle se nepíská ani Neymarovi, ale jako jo, check VARu měl přijít, aby měla katalánská dušička klid.

Pak neudělená žlutá po ponechání výhody za ostrej faul na Casemira, nebo už se to pravidlo zrušilo?

No a Breitwhaite měl dostat žlutou za simulaci, tohle je ostuda rozhodčího a VARu, to máš pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud jsi videl vcerejsi zapas a mas pocit ze poskozeny byl real musis mit v palici slusne vymeteno .. hold fasounci a prachy Pereze vc. jeho mafianskych konexi opet ukazali ze fair play ve fotbale ne

Reagovat
pantondavo

No vzhledem k tomu, ze mela byt barca vetsinu zapasu v deseti, se sice necitim poskozenej, ale k tem spornym momentum by treba ani nedoslo a skoncilo by to klidne 5:1

Rozhodci to poustel, VAR taky, obema tymum nezapiskal dost veci, kdyby to bylo 2:2 jen diky tem radoby penaltovym zakrokum, tak by se zas nadavalo z druhy strany a naprosto opravnene.

Proste je to za nami, vyhral tym, kterej dal vic golu

Reagovat
smazaný uživatel

tak mrkni na pravidla .. stret lucase se sergiem faul nebyl proto na nej spravne rozhodci nereagoval a podobne strety obzvlast na extremne podmacenem travniku nejsou neobvykle ..

Reagovat
pantondavo

A ty mi budes psat, ze mam v palici slusne vymeteno

Reagovat
smazaný uživatel

No, vzal si to dost jednostranně, ale budiž, bez výmluv, gratulace ke třem bodům. Jenom teda nemůžu ponechat stranou onu “jasnou redku”: https://youtu.be/eqhO3X0GAoA

Za tohle je skutečně jasná červená? Jasně, že tam byl první, že se kvůli tomu dokonce i zranil...

Reagovat
pantondavo

Z toho dle záběru to vypadá jinak, to beru, už se mi nechce hledat původní video, možná to nebylo tak jednoznačný, jak píšu výše, byl to první dojem po pár opakováních.

Reagovat
smazaný uživatel

Se na zapas mrkni znova treba si vsimnes vice momentu a dojde ti ze pochybeni rozhodcich bylo jednoznacne a bohuzel opakovane a ovlivnilo zapas a dost mozna i vysledek ... a predpokladam ze kazdy kdo ma rad fotbal by radeji sledoval 15min. (pti nejmensiim) o 3 body za stavu 2:2 nez tenhle paskvil ktery zas a znovu dokazuje ze korupce ve fotbalu jen tak neskonci

Reagovat
smazaný uživatel

Navzdory verdiktům sudího jsme svoje šance na vyrovnání stavu neproměnili. Zbytek mě nezajímá, protože nic, co by nás mělo zásadně poškodit jsem tam prostě neviděl. Základní dávka subjektivního posuzování tu ze strany sudích bude vždy, var nevar. Nic nového. Nemůžeme mít pocit křivdy, když jsme kopyta v zakončení, nakolik se některá rozhodnutí nemusela líbit. Třeba to s tím Braithwaitem, to bych nikdy nefouknul. Hnidopišskej rozhodčí by třeba argumentoval tím, že ho “vychýlil”, byť jen minimálně, ale zkrátka vychýlil. Já tam tu desítku v kontextu celé situace prostě nevidím. Pro mě je to na penaltu málo.

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

V UK se to piska naprosto bezne .. kolikrat si hraci predkopavaji balon do mist kde by ho nebyli schopni ani dobehnout driv nez by opustil hriste a pri kontaktu je penalta - a to je PL ta tvrdacka soutez zatim co la liga je pro baletky:D v UK davaji za tvrde lokty na hlavu ci nebezpecnou hru vysokou nohou kdyz zasahnes soupere cervene a X zapasu stopky podle komise v la lize tu a tam zluta tady se nekdo rozciloval ze za polofaul Sergia mela byt cervena ackoli mu v zapase malem ukopnou nohu slapakem, predtim dostane Alba kopacku koliky do hrudi a brady zaroven - oboji bez karty a hlavne do pi.. mela byt penalta za faul na Messiho ve vapne a misto toho jsme koukali na break na 1:0 ! takze je uplne fuk co piskal nepiskal na to - spravne mel stopnout hru po padu Lea a jit koukat na videa - mohl pro me za me rozhodnout ze to na penaltu neni ale Barca by nedostala gol ktery ji po cca 2 nepromenenych sancich na dobrych 20min uplne zlomil .. a kdyz ve 2. polocase dostanou Real konecne pod poradny tlak prerusi rozhodci hru na 4 min a jde si spravovat mikrofon to jestli s nim neco mel nebo ne uz se nedozvime nicmene i tahle situace Realu vyrazne pomohla neb meli cas na oddych, takticke pokyny a preskupeni obrany a taky porad verim tomu co uz jsem tu psal - tedy ze pokud by nahodou vedla 2:0 barca prerusil by ten mamr. utkani pro nepriznive podminky (byly tam chvile kdy jsi pro husty dest i s fullhd prenosem nevidel hrace na ktereho jde prihravka) ..

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě teda dodám, že tam byly momenty, na které mohou prskat i fanoušci bez moře. Nemám s tím problém, poněvadž krom dosaženého skóre mně nepřišli lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele