19. kolo
15.12.2020 22:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Karim Benzema (© AFP)

Real si díky dvěma gólům Benzemy poradil s oslabeným Bilbaem

Real Madrid si nakonec poradil s Bilbaem a "staré derby" vyhrál o dvě branky. Hodně mu k tomu ale pomohlo brzké vyloučení Raúla Garcii, který opustil trávník už po třinácti minutách. A taky závěrečné dvě branky francouzského střelce Karima Benzemy.

V prvních minutách byl rozdíl v kvalitě soupeřů nepříliš znatelný. Aby se mohl Real rozjet, k tomu mu pomohla třináctá minuta. V ní totiž Raúl García zcela zbytečně u vápna Realu fauloval Kroose, když mu podsekl nohy. To by samo o sobě nebylo zas takovým problémem, jenže García stihl první žlutou dostat už v osmé minutě. Takže logicky putoval do sprch a začala dlouhá přesilovka Bílého baletu.

Real se díky Viníciusovi několikrát snažil získat penaltu, ale sudí Jesús Gil Manzano je až moc zkušený arbitr, aby mu na to skočil. Baskové naopak spoléhali na dlouhé nákopy vpřed, kde se pohyboval teď už prakticky osamocený Iñaki Williams. Tomu sice scházela větší podpora od spoluhráče, ale přesto dokázal obraně královského klubu dělat svým pohybem a rychlostí nemalé potíže.

Pokud jde o střelbu, tak na obou stranách byla značně nepřesná. Ať už pálili Kroos s Benzemou či Valverdem na straně domácích, tak Capa nebo Williams v dresu baskického celku. Oba brankáři se tedy mohli vesele nudit dál. Až ke konci první půle to začalo být zajímavé. Jako první málem udeřil Real. Ve 41. minutě Kroosův centr parádně prodloužil Valverde až na osamoceného Viníciuse Júniora, jenže ten ani zblízka nedokázal svého soka překonat!

Jak se to dělá, mu musel ukázat zkušenější Toni Kroos. Ve druhé nastavené minutě ze dvou se k míči dostal Vinícius, naservíroval míč německému reprezentantovi a ten si poradil bravurně. Krásnou ranou z osmnácti metrů překonal Simóna a Real vedl!

Jenže odpověď baskického celku na sebe nenechala zase tak dlouho čekat. Z druhé půle bylo odehráno nějakých sedm minut, když Bilbao předvedlo velmi rychlý atak. Capa si narazil míč s Berenguerem a vypálil. Jeho první ránu ještě Courtois dokázal vyrazit, ale na dorážku do protisměru už nestačil - 1:1.

Následovala celkem hluchá pasáž, v níž Bilbao úporně bránilo skvělý výsledek a Real nemohl na jeho obranu najít recept. Dočkal se k závěru utkání.

V 74. minutě Asensio rozehrál roh na Carvajala a pravý obránce vyslal parádní centr na Karima Benzemu. Ten si zkušeně pohlídal ofsajdovou linii a hlavou zakončil. A nebylo to všechno, protože opět v nastavení Real přidal definitivní pojistku. Přežil střelu Vesgy, kterou Courtois bravurně vychytal a hnal se do útoku. Asensio roztáhl hru na Modriće, ten spatřil nabíhajícího Benzemu a francouzský elegán už si ve vápně poradil krásnou střelu na vzdálenější tyč.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
DidusIneptus

El Clasico! 0:1!

Reagovat
DidusIneptus

Chyba! El Clasico by bylo Real - Atletico

Reagovat
eleven11
Reagovat
Elmas

El Clásico by bylo Real - Barcelona

Reagovat
Filip236

3:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
iamsimonhello

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele