33. kolo
18.04.2021 18:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Valencie (© AFP)

Betis remizoval s Valencií 2:2

Remíza na stadionu Benita Villamarín je nakonec spravedlivá. Oba týmy měly zejména ve druhém poločase spoustu gólových příležitostí, ale ani jedna strana nedokázala rozhodnout. Betis dvakrát vedl, Valencia však pokaždé odpověděla.

Pro Valencii začalo utkání nešťastně, když už po pár minutách musel odkulhat ze hřiště zraněný Thierry Correia. Aby toho nebylo málo, tak o tři minuty později otevřel skóre utkání Nabil Fekir, který se z hranice šestnáctky opřel do balónu a umístěnou ranou k tyči poslal Betis do vedení. Valencia se snažila o rychlou odpověď a také se jí ve 22. minutě dočkala. Gonçalo Guedes v tísni a v pádu vystřelil a k překvapení brankáře Brava skončil skákavý balón v síti - 1:1. Brankář Betisu měl určitě zasáhnout lépe.

Zajímavý poločas pokračoval dalšími šancemi. Po pěkném individuálním průniku vyslal technickou střelu těsně vedle Tello a přesnost v zakončení scházela i Emersonovi. Betis se o střelbu pokoušel často a ve 42. minutě mu to konečně vyšlo. Při rozehrávce standardní situace zvolili domácí nacvičený signál a po Joaquínově přiťuknutí vstřelil nádherný gól Sergio Canales. Verdiblancos tak odcházeli do šaten jako spokojenější z obou týmů.

Na začátku druhého poločasu měl Betis velkou možnost odskočit na rozdíl dvou branek. Střelu Tella vytěsnil skokem k tyči Doménech a branka Juanmiho nebyla kvůli ofsajdu uznána. Vzápětí si domácí vybrali obrovskou smůlu, když při Guedesově pokusu o přehození zahrál rukou Moreno a sudí odpískal pokutový kop. Carlos Soler jedinečné příležitosti využil a srovnal na 2:2.

Betis měl na vyrovnání půlhodiny času, ale pochopitelně si musel dávat pozor i na zadní vrátka. Sólo Musaha utnul až skvělým zákrokem Bravo a dorážku hlavou do prázdné branky vůbec nezvládl Cutrone. Los Che se nemohli radovat ani o chvíli později, kdy vstřelil neregulérní branku z ofsajdu.

Utkání mělo v závěru slušné tempo a opravdu šance střídala šanci. Nebezpečnou volej Ruibala vytěsnil Doménech a stejně dopadl i další vzájemný souboj mezi těmito dvěma hráči. Sympatické bylo, že ani jeden tým nechtěl remízu, avšak k rozhodnutí nakonec nedošlo. Hodně emocí vzbudil moment z nastaveného času. Wass nevybíravě sestřelil Laineze a sudí mu udělil nejprve červenou kartu a po přezkoumání ji změnil na žlutou. Zásadní je ale konečný výsledek, který skončil 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele