3. kolo
26.09.2020 21:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Sergio Ramos (© AFP)

Real Madrid zvítězil na Estadio Villamarín 3:2

Už to vypadalo, že Betis i ve třetím zápase uspěje a proti mistrovskému Realu Madrid uhraje minimálně bod. Nestalo se. Bílý balet otočil výsledek a nakonec si z Andalusie odváží všechny body za výhru 3:2. Rozhodující branku přitom vstřelil z pokutového kopu kapitán Sergio Ramos v době, kdy Betis dohrával v početní nevýhodě.

Právě vyloučení Emersona v 67. minutě se ukázalo být klíčové. Real Madrid do té doby tahal za kratší konec, ale početní převaha mu pomohla výsledek otočit a poprvé v sezoně zvítězit.

Španělský šampión dobře věděl, že na Betisu to nebude žádná selanka a proto chtěl začít aktivně. To se mu podařilo a už po 120 sekundách rozvlnil síť z ofsajdu Karim Benzema. Na poprvé to sice nevyšlo, na podruhé už ano. Benzema napálil balón na přední tyč, kde Federico Valverde prostřelil Roblese a hosté z Madridu vedli 1:0. Real Madrid v aktivitě nepolevoval a v 15. minutě doslova odmítl dvoubrankový náskok Sergio Ramos, který zblízka sám před brankou nepochopitelně minul zařízení. Až Ramosova neproměněná tutovka Betis probrala a v tutovce pálil těsně vedle i Nabil Fékir.

Betis převzal iniciativu a ve 35. a 37. minutě překvapivě otočil vývoj. Nejprve ze vzduchu pod břevno skóroval Ajsa Mandi a hned po něm prostřelil Courtoise na přední tyči William Carvalho. Zaskočený Real se vrátil do hry o přestávce a hned na začátku druhého dějství srovnal. Benzemovu přihrávku na malé vápno si do vlastní sítě srazil Emerson. V tu chvíli ještě nikdo netušil, že se Emerson zapíše do statistik zápasu ještě negativnějším písmem. Byl to totiž on, kdo zastavil nedovoleně jako poslední Joviće a od sudího uviděl červenou kartu. Celému incidentu ještě předcházelo Benzemovo břevno a utkání v závěrečné dvacetiminutovce nabíralo na zajímavých obrátkách.

Oslabený Betis dokázal vystrčit růžky, ale spíše už se koncentroval na defenzívu. Carvalhův nebezpečný pokus a Courtoisův zákrok byl spíše výjimkou. Domácí nakonec přišli o bodový zisk smolně. Marc Bartra ve snaze zabránit příležitosti se natlačil před Mayorala a nešťastně zahrál rukou, přičemž verdikt sudího byl nemilosrdný - penalta. Sergio Ramos zvolil oblíbenou variantu panenkovské penalty a strhl vedení na hostující stranu. Betis měl ještě pár minut na odpověď, ale v oslabení se na ní nezmohl a poprvé v sezoně prohrál.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:2 1:3 RM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele