35. kolo
10.05.2021 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Borja Iglesias (© AFP)

Real Betis díky dvěma gólům Iglesiase v závěru porazil Granadu

Real Betis konečně zase vyhrál a ukončil dlouhou sérii šesti remíz v řadě. S Granadou si poradil zejména díky dvěma brankám, jejichž autorem se stal střelec Borja Iglesias. Rozhodující druhou trefu zaznamenal až tři minuty před koncem.

Béticos se v posledních týdnech nedaří a získávají jen remízy. Ambiciózní celek potřeboval konečně vyhrát, aby udržel šestou příčku před dotírajícím Villarrealem. V úvodních minutách se mu ale dařilo převážně jenom kombinovat dost daleko od brány mladého náhradníka Aaróna Escandella - přímočařejší akci domácí dlouho nedokázali vymyslet.

Do vedení naopak málem šli hosté. Ve 14. minutě musel brankář Bravo vytasit hned dva po sobě jdoucí zákroky, přičemž nejprve lapil hlavičku ze středu vápna a následně vyrážel i ránu Vica. Mnohem hůř mohlo být s domácími o sedm minut později. Rychlý brejk poslal míč do vápna na Suáreze, který vypálil do tyče. Od ní se balon odrazil k nohám dobíhajícího Machíse, který skóroval. Jenže vybíhal z ofsajdu, takže jeho gól platit nemohl.

Lépe to už sehráli domácí. Krátce před koncem první půle se taky dostali do přečíslení, Aitor Ruibal nahrál elegantně na střed na volného Borju Iglesiase. Ten se s míčem otočil kolem bránícího Germána Sáncheze a přes něj dokázal míč dostat za záda mladíka Escandella - 1:0.

Bravo byl v pohotovosti deset minut po změně stran, kdy musel vyrážet nebezpečnou hlavičku Puertase. Granada nebyla tak nebezpečná, ale přesto dokázala srovnat. Hodinky sudího ukazovaly 66. minutu, když Bartra odeslal fatálně pomalou malou domů a míče se chopil Darwin Machís. Ten ustál souboj s Bravem a dopravil míč do sítě i přes padajícího Emersona.

Pár minut poté mohl otočit výsledek Luis Suárez, který ale hlavičkoval i kvůli teči jen těsně vedle tyče. Čtyři minuty před koncem nastal docela nevídaný jev. Domácí Betis zahrával po malé domů nepřímý volný kop z hranice penalty a všichni hosté se vměstnali do brány. K ničemu jim to ale nebylo. Červenou hradbu sice Tello nepropálil, ale pohotový Borja Iglesias už z dorážky mohl slavit.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak jakou vychytávku má pro tentokrát Granada. Měla by být dvojka .

Reagovat
Dalibor Sladky

žeby opäť remíza?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele