26. kolo
08.03.2021 21:00 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Betisu (© AFP)

Betis proti Alavésu otočil nepříznivý vývoj a dotírá na páté místo

Real Betis se dotírá na pátý Real Sociedad a v pondělní dohrávce proti Deportivu Alavés získal další tři body. Cesta k nim nebyla snadná. Domácí Verdiblancos prohrávali po prvním poločase 0:2, ale famózní střídání trenéra Pellegriniho přispělo k obratu na 3:2. Dvakrát se trefil Borja Iglesias a jednou ikona klubu Joaquín.

Deportivo vstoupilo do zápasu tím nejlepším způsobem a od 13. minuty vedlo po přímáku Joselua. Ten našel skulinku ve zdi a brankář Robles na pokus, který jinak šel doprostřed branky, zareagovat nedokázal. Betis mohl vyrovnat o pár minut později, Pacheco vyrazil dalekonosný pokus před sebe a Juanmiho dorážka zblízka byla zablokována. Místo vyrovnání stihla Betis další pohroma. Po Duarteho centru hlavičkoval z malého vápna Edgar Méndez a Alavés vedl na stadionu Benita Villamarína už o dva góly.

Domácí Verdiblancos měli až do konce prvního poločasu větší územní převahu, ale do žádné stoprocentní šance se nedostali. Kouč Manuel Pellegrini se tak rozhodl pro poločasové střídání a na trávník poslal veterána Joaquína i Borju Iglesiase.

Každopádně ve 47. minutě měl Alavés na kopačce třetí gól, který mohl znamenat definitivní rozhodnutí. Joselu se dostal k dorážce, ale naneštěstí pro Depor trefil jen ležícího obránce. Byl to klíčový okamžik celého zápasu, i když Alavés měl ještě další příležitosti. Lob Battaglii znamenal pro domácí branku velké nebezpečí, avšak Robles stihl zasáhnout.

Teprve po hodině hry Betis vstřelil kontaktní branku a tím výrazně ožil. Pád Nabila Fekira v pokutovém území posoudil rozhodčí jako nedovolený a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Borja Iglesias. Hned o čtyři minuty později už Canales zvedal ruce, jenomže jeho pokus defenzíva Deporu odvrátila z brankové čáry a tím odvrátila i vyrovnání. Nebylo to na dlouho.

V závěru zápasu, přesněji v 82. minutě si na centrovaný balón do vápna naskočil Joaquín a hlavou srovnal na 2:2. Kouči Pellegrinimu tak dokonale vyšlo dvojí střídání z úvodu druhého poločasu, protože jak Borja Iglesias, tak i Joaquín se střelecky prosadili. No a to nebyla konečná. Borja Iglesias si dvě minuty před koncem naskočil na centr Emersona a hlavou dokonal famózní obrat. Deportivo bylo na kolenou a odpovědět už nestačilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele