19. kolo
20.01.2021 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Sergio Canales (© AFP)

Betis porazil Celtu díky dvěma gólů Canalese a poskočil na osmé místo

Fotbalisté Betisu mohou pomýšlet na evropské poháry, pokud stabilizují výsledky a budou pravidelně bodovat. Po vítězství nad Celtou Vigo 2:1 se posunuli na osmé místo, odkud jsou evropské poháry na dostřel. Hvězdou zápasu byl dvougólový Sergio Canales.

Betis nakonec ukořistil tři body, ovšem výhra se nerodila vůbec snadno. Do utkání totiž vstoupili lépe hosté a poměrně brzy se také ujali vedení. Už v 9. minutě vystrašil domácí příznivce Santi Mina, jehož rána orazítkovala tyčku. O dvě minuty později zase těsně minul branku Nolito a Betis jen zázrakem držel remízu 0:0. Nicméně nadále si koledoval a po čtvrthodině hry už přeci jenom inkasoval. Po rohovém kopu zůstal v malém vápně neobsazený Santi Mina a brankář Robles mohl jen nevěřícně kroutit hlavou, proč ho nechala obrana bez povšimnutí.

Svěřenci trenéra Pellegriniho dokázali včas laxní přístup odčinit vyrovnávací brankou. Ve 25. minutě udržel balón na kopačce Fékir, posunul ho na Sergia Canalese, který povedenou ranou k tyči srovnal na 1:1. Betis byl po vyrovnání o něco aktivnějším týmem a těsně před přestávkou dokonal obrat. Útok 3 na 3 zakončil podél Blancovy levé nohy opět Sergio Canales. Celta Vigo měla ještě jednu dobrou příležitost v nastavení, ale Murillovu hlavičku fantasticky vyrazil Robles.

Verdiblancos uhájili poločasové vedení, ale Celta Vigo se ještě nehodlala vzdát. Je tedy pravdou, že druhý poločas byl na gólové šance chudší a teprve až v 76. minutě odmítl vyrovnání Baeza, proti kterému ale skvěle vyběhl Robles. Vigo v závěrečné fázi dostalo domácí pod tlak, ale vyrovnat se mu nepodařilo. Celestes tak prohráli třetí zápas v řadě a v tabulce si pohorší. Naopak na osmou příčku poskočil Betis.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele