33. kolo
18.04.2021 21:00 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

Samuel Chukwueze (© AFP)

Villarreal vstřelil v Levante pět branek

Svojí sílu demonstroval v neděli večer semifinalista Evropské ligy Villarreal. Na půdě nevyzpytatelného Levante vstřelil pět branek a posunul se v tabulce na páté místo. Střelecky se znovu prosadil Gerard Moreno, ale hvězdou večera byl někdo jiný, dvougólový Samuel Chukwueze.

Levante nepatří mezi týmy, které by doma takhle snadno ztrácely. Zápas s Villarrealem ale domácím vůbec nesedl. Po prvním poločase, který byl ještě jakžtakž vyrovnaný, přišla gólová smršť, která se zastavila na číslovce pět. Levante nedokázalo zachytávat rychlé hráče ve žlutých dresech a postupně inkasovalo jeden gól za druhým.

Žlutá ponorka se poprvé prosadila v 9. minutě, kdy po kolmici směřovala další přihrávka před branku, kde z pohledu Levante nešťastně zasáhl Sergio Postigo. Vlastní gól posadil Villarreal do sedla a za chvíli přispěchal s druhým zásahem ve formě hrající Gerard Moreno. Obránce Duarteho vyškolil jako malého žáčka a chladnokrevně zakončil. Levante se dokázalo vrátit zpět do zápasu, když využilo hrubé chyby v rozehrávce a Mickäel Malsa sám před brankářem poslal balón po zemi k tyči. Domácí na nějakou chvíli vyrovnali hru, ale ještě v prvním poločase museli čelit obrovské šanci Chukwuezeho, kterému zakončení před brankou vůbec nevyšlo. Celkově byla Žlutá ponorka v zápase lepší a po změně stran to potvrdila.

Unai Emery vyměnil na druhý poločas útočníky a místo Carlose Baccy vsadil na Paca Alcácera. Prosadil se ale jiný útočník - Samu Chukwueze. V 63. minutě po akci Alcácera zvyšoval už na 3:1, čímž se Villarreal definitivně uklidnil. Levante se snažilo zakončovat, ale nebylo tak efektivní jako jeho soupeř.

V 72. minutě přišel ze strany hostí další rychlý kontr a Rubén Vezo si stejně jako Postigo vstřelil vlastní gól. Celá akce zaváněla ofsajdovým postavením, nicméně sudí branku uznal. Za další tři minuty Villarreal zkompletoval "bůra" a bylo to opět po typické akci a náběhu za obranu. Samuel Chukwueze uplatnil rychlost a samostatný postup na Fernándeze zakončil přesnou střelou k tyči.

Do konce utkání už žádná další branka nepadla, ale k vidění byl jiný zajímavý moment. Dvě minuty před koncem zajel Doukouré do hlavního sudího Burgose, ten měl ale pro celou situaci pochopení. Villarreal rozstřílel Levante 5:1 a posunul se na pátou příčku, která znamená jistotu Evropské ligy v příštím roce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele