5. kolo
04.10.2020 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Vinícius Júnior (© AFP)

Zkušený Real přehrál bojující Levante o dvě branky

Tři body má na svém kontě také Real Madrid, kterému se dnes odpoledne povedlo vyloupit Estadi Ciutat de València. Domácí Levante dostalo dvě branky, po jedné za poločas. Góly si na své konto připsali v úvodu mladík Vinícius Júnior a v nastavení také francouzský veterán Karim Benzema.

Obhájce titulu z minulého ročníku vstoupil do nové sezony vcelku jistě, i když samotnou hrou zatím příliš nepřesvědčil. Dnes se to snažil změnit na půdě Levante. Ve Valencii začal velmi dobře a aktivně. Už ve druhé minutě se málem dostal do vedení, když Luka Modrić narýsoval krásný pas na malé vápno, kam si naběhl útočník Karim Benzema. Toho však na poslední chvíli odstavil od míče bránící protihráč.

Levante samotné vystrkovalo růžky jen náznakem a převážně dost narychlo. José Luis Morales se několikrát snažil prodrat až do zakončení, jenže poprvé ho zastavila hostující obrana, přičemž podruhé mu zkazil radost ofsajd. Po čtvrthodince už to Realu konečně vyšlo. Luka Modrić rozehrál roh z pravé strany, míč ve vápně hlavou zasáhl Casemiro a poslal jej na hranici vápna k nohám Viníciuse. Toho nikdo nebránil, takže měl mladý Brazilec dost času se zorientovat a v klidu zamířit. Udělal to parádně a poslal míč do šibenice, kam brankář Fernández nedosáhl.

I Levante zahrozilo ze standardní situace. José Campaña nejprve centroval od rohu, míč se k němu vrátil a tak jej Campaña znova poslal do ohně. Byl z toho centr na zadní tyč, kde se dostal Nikola Vukčević k hlavičce. Dokonce se mu povedlo překonat brankáře Thibauta Courtoise, jenže za něj zaskočilo břevno!

Jinak toho první půle zas tak moc nenabídla. Druhá byla o poznání zajímavější. Po dvou minutách se opět dostal k míči Luka Modrić, namířil si to mezi beky a v plné rychlosti ve vápně padl. Nejdřív to pro Real vypadalo nadějně, ale poté, co si sudí José Luis Munuera Montero nechal situaci rozebrat od VARu, penaltu nepískal. O chvíli později domácí vyrobili obrovskou chybu, když se k balonu dostal Luka Modrić, nahrál z první na Benzemu a jeho střelu zastavila tyč!

V další šanci se jen o pár minut později objevil Vinícius, který si naběhl na parádní pas od Benzemy, jenže z první poslal míč mimo bránu! Levante opět kousalo a nebýt vynikajícího zákroku gólmana Courtoise, asi by se Enis Bardhi radoval z krásného gólu. A Courtois musel o minutu později znovu do akce, tentokrát nohou na poslední chvíli vyrazil střelu Malsy, která byla nepříjemně tečována.

Gól nakonec přeci jen padl. V 68. minutě sice sudí odvolal branku Sergia Ramose pro ofsajd, ale v páté minutě nastavení další chybu obrany Levante už Karim Benzema bezpečně potrestal. Využil toho, že brankář Fernández vyběhl daleko z brány, zasekl si míč před obráncem a v pohodě poslal míč do sítě - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
boryland

1:1............

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele