29. kolo
03.04.2021 14:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Villarreal vyhrál v Granadě o tři góly, hattrickem se o to zasloužil Moreno

Souboj dvou čtvrtfinalistů Evropské ligy skončil jasnou výhrou Villarrealu o tři góly a o všechny se postaral Gerard Moreno. Domácí vstoupili do zápasu přímo katastrofálně a po dvaceti minutách měla Žlutá ponorka už dvoubrankový náskok. Ten pak po hodině hry ještě navýšila do konečné podoby.

Generálka na první zápasy čtvrtfinále Evropské ligy tak dopadla výrazně lépe pro Villarreal. Vše podstatné se přitom odehrálo v samotném úvodu zápasu. V 7. minutě totiž zahrál rukou ve vlastním vápně Víctor Díaz a sudí po poradě s videorozhodčím nařídil pokutový kop. Gerard Moreno poslal Ruie Silvu na druhou stranu a Villarreal vedl 1:0. Granada se sice pokusila o rychlou odpověď, ale to se jí nepodařilo a v 19. minutě už soupeř odskočil na rozdíl dvou branek. Gerard Moreno se šikovně odpoutal od svého strážce a těsně před Ruiem Silvou poslal balón do branky. Quini se sice všemu snažil na brankové čáře zabránit, ale balón i s jeho přispěním skončil v síti.

Granada chtěla okamžitě snížit, ale proti byl Asenjo a jeho dobrý zákrok po střele Soldada. Žlutá ponorka ale zůstávala nebezpečná a domácí si museli dávat velký pozor, aby neinkasovali třetí gól. To se do konce prvního poločasu nestalo, ale netrvalo to dlouho a po přestávce se Villarreal skutečně potřetí prosadil. Nejprve Moreno hlavičkoval do tyče, po něm si Pedraza vylámal zuby na Silvovi a do třetice Trigueros pálil nad.

Převaha Villarrealu vygradovala po hodině hry, kdy Rui Silva fauloval Triguerose a následovala druhá penalta, kterou opět proměnil Gerard Moreno. Osmadvacetiletý útočník zkompletoval hattrick a kdo by si pomyslel, že by měli hosté dost, ten se přepočítal. Villarreal si dál vytvářel šance a jen vinou neschopnosti je proměňovat zůstávalo skóre stejné.

Domácí nesehráli dobré utkání a korunu tomu nasadil deset minut před koncem Jorge Molina. Po Capoueho faulu na jeho osobu kopala i Granada pokutový kop, ale sám postižený branku laxně přestřelil. Brankové příležitosti byly k vidění až do závěrečného hvizdu, avšak na konečném výsledku 3:0 pro Villarreal se nic nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele