16. kolo
30.12.2020 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Granady (© AFP)

Granada porazila Valencii a i na nový rok se udrží v kontaktu s evropskými poháry

Povedený závěr roku potvrdila Granada, která doma na Nuovo Los Cármenes porazila Valencii 2:1 a pojistila si průběžné sedmé místo. Domácí se zároveň přiblížili šesté Barceloně a v novém roce je čeká boj o evropské poháry. Zcela jiné starosti bude mít Valencia, tradiční klub se zmítá v krizi a po další porážce se "namáčí" do sestupových vod.

Valencia totiž klesla na šestnácté místo, ale bodů má stejně jako osmnáctý Valladolid. To je pro tradiční klub, který je zvyklý hrávat o první čtyřku velmi špatná zpráva a je také otázkou, jak dlouho u kormidla ještě setrvá trenér Javi Gracia.

Zápas začal trochu opatrněji, než se čekalo a teprve až ve 14. minutě protáhl brankáře Doménecha ze střední vzdálenosti Kenedy. Valencia to kontrolovala až později pokusem Kévina Gameira, který musel Rui Silva vyrážet a z dorážky pak rovněž neuspěl Guedes. Nakonec to byli skutečně hosté, kteří prolomili gólové mlčení a ve 36. minutě se ujali vedení. Čeryšev poslal do malého vápna ideální balón a Kévin Gameiro ho dopravil do sítě. Los Che pak byli blízko tomu, aby šli do šaten za příznivého stavu, jenomže v nastavení vypálil z přímáku Kenedy a díky teči se Doménech ani nepohnul - 1:1.

Od druhého poločasu tedy začínalo všechno od začátku a o něco lepší byla Granada. Puertas překvapivou střelou pořádně protáhl Doménecha a Suárez zase o několik minut později mířil těsně vedle. Granada stupňovala své snažení a další velkou šanci zazdil Suárez, jehož střelu z malého vápna pohotově vyrazil hostující brankář.

Hosté nestíhali a dvacet minut před koncem si pořádně zavařili, když Jason fauloval Duarteho a musel po druhé žluté kartě ze hřiště. O tři minuty později ho navíc doprovodil týmový kolega Guedes a to nejprve za nafilmovaný pád a poté za zbytečné řeči směrem k sudímu. Valencia šla do devíti, ale Granada také neudržela nervy na uzdě a o další tři minuty předvedl zákrok na červenou i Duarte. Sudí Vega tak během šesti minut rozdal tři červené karty.

Granada měla nadále početní i územní převahu a toho dokázala využít. V 88. minutě trkl do centrovaného balónu Jorge Molina a Doménech se stačil jen ohlédnout. Domácí zvítězili nad Valencií 2:1 a pojistili si stávající sedmé místo. Na druhé straně se krize Valencie prohlubuje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele