31. kolo
22.04.2021 21:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Antonio Puertas (© AFP)

Eibar na Granadu nestačil a záchrana se mu vzdaluje

Po třiadvaceti kolech zůstává Eibar na posledním místě a jeho ztráta na nesestupové pozice se ještě zvýšila. Duel v Granadě měl jednoznačný průběh, domácí skórovali čtyřikrát, zatímco Eibar rozvlnil síť jen jednou. Dvakrát se trefil útočník Roberto Soldado.

Granada ještě nevzdává boj o evropské poháry a aby se přiblížila šestému Villarrealu, potřebovala v zápase s posledním Eibarem uspět za tři body. Hosté zase sledují jiný cíl - záchranu. Začátek utkání sice nepřinesl pohlednou podívanou, zato se však už po dvaceti minutách měnilo skóre. Puertasovu přihrávku si převzal na hranici vápna Roberto Soldado a přesnou střelou k tyči zajistil Granadě vedení. Eibar se nachomýtl k odpovědi po půlhodině hry, ale Gil špičkou kopačky trefil jen střed branky, kde operoval Rui Silva. Úspěšnější byla v koncovce domácí Granada a ve 37. minutě díky Puertasově brance vedla už o dva góly. Obrana Eibaru při rohovém kopu neodvrátila balón do bezpečí a parádní rána Puertase ze střední vzdálenosti skončila v síti.

Eibar ztrácel dva góly a potřeboval minimálně vstřelit kontaktní branku, aby se vrátil do zápasu. V 55. minutě byl blízko, ovšem volej Sergia Álvareze skončila trestuhodně nad a totožně dopadlo i technické přehození Leóna. Tlak hostů se ale vyplatil a po hodině hry vyškolil Kike García jesličkami Valleja a chladnokrevně zakončil.

Hosté vykřesali naději, ovšem Granada ji rychle zadusila dalšími dvěma góly. Čtvrthodinu před koncem se podruhé v zápase prosadil Roberto Soldado, když přihrávku Kenedyho uklidil v pádu placírkou do branky. Vzápětí na druhé straně hlavičkoval těsně nad Oliveira a nevyužitou příležitost Granada okamžitě ztrestala čtvrtým gólem. Cote ve snaze přihrát brankářovi vyrobil obrovskou hrubku a Kenedy následně prostřelil Dmitroviće. O vítězství Granady už nikdo nepochyboval a Eibar na veškerou snahu v závěru rezignoval.

Granada zvítězila vysoko 4:1 a stále může pomýšlet na evropské poháry. Hosté zůstávají poslední a jejich boj o záchranu se komplikuje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bookmaker se něčeho bojí, že má tak připodělaný kurz na dvojku???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele