14. kolo
20.12.2020 16:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Granady (© AFP)

Granada díky dvěma gólům Roberta Soldada porazila Betis

Granada se zase dostává do optimálního tempa a proti Betisu si zapsala už druhou výhru v řadě. Pod ní se nejvýrazněji podepsal Roberto Soldado, někdejší útočník Realu Madrid vstřelil oba góly a stal se hlavní hvězdou zápasu.

Po postupu ze základní skupiny Evropské ligy může Granada soustředit veškeré síly na domácí soutěž a přesně tak zatím činí. Duel s Betisem byl potencionálně přímým soubojem o evropské poháry a Granada ho zvládla ve svůj prospěch.

Šancí byla v prvním poločase celá řada a tu vůbec první měli na svědomí hráči Betisu. Po centru Mirandy hlavičkoval těsně vedle tyče Antonio Sanabria. A Betis za nevyužitou šanci tvrdě zaplatil. Při ofenzivní akci domácích fauloval šlapákem Guido Rodríguez a sudí bez milosti odpískal pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Roberto Soldado a i když Robles vystihl směr, brance zabránit nedokázal. Sotva se Verdiblancos vzpamatovali, tak inkasovali druhý gól. Obránce Bartra sice v první fázi přerušil nadějně vypadající akci, ale hned vzápětí přiběhl Soldado a povedenou ranou zvýšil náskok.

Po inkasovaných brankách Betis přešel do útoku a znovu měl problémy s efektivitou. Záložník Carvalho po rohovém kopu trestuhodně minul branku a ani při svém druhém pokusu neuspěl Sanabria.

Betis dobýval domácí branku marně. Na začátku druhé půle udržel šance na lepší výsledek Robles, když vychytal Charrise a pokusy hostů zase likvidoval Rui Silva. Granada si náskok bezpečně hlídala, a když přežila i velkou šanci Iglesiase na samotném sklonku zápasu, bylo jasné, že o tři body nepřijde.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele