9. kolo
08.11.2020 14:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Paco Alcácer v obležení spoluhráčů (© AFP)

Villarreal si nakonec poradil a těžkou bitvu s Getafe vyhrál

Ještě po dvaceti minutách utkání Getafe s Villarrealem vypadalo na hodně atraktivní duel, který bude vyrovnaný. Nakonec ale tři body patří Villarrealu a to zcela zaslouženě. Do sítě domácích se trefil samozřejmě i bomber Alcácer.

Úvod zápasu byl hodně divoký. Domácí několikrát v rozmezí patnácti minut chybovali v rozehrávce a tím se naskytla šance pro hosty. Nevyužili ji pokaždé, ale do dvaceti minut se prosadili dvakrát. Poprvé v 11. minutě. Na dlouhý nákop od Albiola si naběhl Mario Gaspar, předložil míč Pacu Alcácerovi a ten opět potvrdil pověst zabijáka.

V 16. minutě už to ale tak veselé z pohledu "Žluté ponorky" nebylo. Rohový kop Villarrealu zakončil Pedraza jen do brankáře Sorii, který okamžitě vykopl na polovinu soupeře. Tam se míče chtěl zmocnit obránce Albiol, jenže balon odvrátil jen k dobíhajícímu Mauru Arambarrimu. Ten se s ničím nepáral a nádhernou dělovkou k tyči nedal brankáři Asenjovi žádnou šanci!

Zběsilý úvod utkání ale pokračoval a už o dvě minuty později se Villarreal zase ujal vedení. Moi Gómez si v pokutovém území vyměnil míč s Morenem, pak z ostrého úhlu přihrál před prázdnou branku na Manuela Triguerose. Ten byl na zadní tyči hlídán jen velmi špatně a bez potíží dostal míč do sítě - 2:1.

Pak se vlastně až do konce první půle nestalo nic zásadního. Změna stran přinesla také změny v kádru domácího týmu, neboť trenér nebyl zcela spokojen s několika svými hráči. Mnoho štěstí ale tahle rošáda Getafe nepřinesla. Po hodině hry se totiž prosadil Villarreal. Gerard Moreno šikovně pustil přihrávku Pareja do volného prostoru na Alcácera a ten vrátil Morenovi. Zkušený kanonýr prudkou ranou prostřelil Soriu a bylo hotovo.

A to se Getafe ještě samozřejmě snažilo dostat zpátky do zápasu. Ángelovu ránu ale brankář Asenjo skvělým zákrokem lapil. Posléze se k balonu dostal hráč nosící stejné jméno jako brankář Petr Čech kdysi dávno v edici jedné nejmenované počítačové hry. Chemovu ránu ale z brány vykopl obětavý obránce Raúl Albiol. Moreno mohl dát definitivní podobu výsledku, jenže zakončení celé akce s Baccou bylo posouzeno jako ofsajdové.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele