33. kolo
18.04.2021 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Madrid překvapivě ztratil body s Getafe

Fotbalisté Realu Madrid pouze remizovali na půdě Getafe 0:0 a v boji o ligový primát registrují významnou ztrátu. Domácí ekipa byla favoritovi více než vyrovnaným soupeřem a nebýt skvělých zákroků brankáře Courtoise, dost možná by Real odjížděl z Colisea s porážkou.

Branka nepadla žádná, přitom šance na obou stranách byly. O první rozruch se postarali domácí a brankář Courtois měl plné ruce práce, aby zastavil pokus dotírajícího Olivery. Vzápětí přišel na druhé straně rychlý výpad a gól Díaze, který však kvůli těsnému ofsajdu neplatil. Madridské derby bylo v úvodu hodně ofenzivní a další vzkaz směrem ke Courtoisovi vyslal přízemní střelou Arambarri. Belgický brankář jen očima kontroloval, jak balón míří vedle tyče.

Getafe se slavnějšího soka vůbec nezaleklo a dál podnikalo nebezpečné akce. Ve 23. minutě orazítkoval tyčku Jaime Mata a Real jako zázrakem stále držel nulu. I Real dokázal být nebezpečný a po Marcelově centru odkopával balón směřující do prázdné branky Timor. Poločas i přes všechny možné šance skončil 0:0.

Realu remíza pochopitelně nestačila, a tak se ve druhém dějství očekávala jeho větší aktivita. Jenomže to bylo zase Getafe, které si v 59. minutě vytvořilo další gólovku. Útok tři na dva zakončil střelou zpoza vápna Ünal a Courtois se úspěšně proletěl vzduchem. Azulones ještě zahrávali rohový kop, ale z něho k ohrožení branky nedošlo.

Courtois si v tomto zápas hodně zachytal a byl nejvýraznější postavou Bílého baletu. V 79. minutě vyškrábl střelu Maksimoviće nad břevno a Rodríguezovu ránu zkrotil v náruči. V závěru zápasu se zase Real usadil na domácí polovině, ale branku ohrozit nedokázal a nakonec jenom remizoval 0:0. Pro svěřence trenéra Zinédina Zidana je to jednoznačná ztráta v boji o titul.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Filip236

0:2

Reagovat
Mr. International

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele