3. kolo
27.09.2020 21:00 CET
4 : 0
(4:0)

Reportáž

Anssumane Fati (© AFP)

Barcelona ukázala pod Koemanem sílu a Villarrealu nasázela čtyři góly

Rozhádaná-nerozhádaná. Barcelona dala trable stranou a pod premiérovým vedením Ronalda Koemana rozdrtila Villarreal 4:0. Hlavní hvězdou byl mladíček Ansu Fati, který za dvacet minut vstřelil dva góly. Prosadil se i hvězdný Lionel Messi a čtvrtý gól si "Žlutá ponorka" vstřelila sama.

Všichni fanoušci Barcelony byli zvědaví, jak si jejich oblíbený tým povede pod novým trenérem Ronaldem Koemanem a to bez odchozích hvězd - Vidala, Rakitiće, Arthura nebo Suáreze. Nizozemský stratég vsadil na ofenzivu Messi, Griezmann, Fati podporovanou ještě Brazilcem Coutinhem. Premiéru si odbyl i hostující kouč Unai Emery, ten však měl o svém prvním zápase poněkud jiné představy.

Skóre 0:0 vydrželo na Camp Nou jen do 15. minuty, než se poprvé v zápase prosadil mladíček Ansu Fati. Vynikající práci odvedl na levé straně hřiště Jordi Alba, který zatáhl balón až k brankové čáře a zpětnou přihrávkou našel z voleje střílejícího Fatiho, který se nemýlil. O pět minut později rozjela Barca další akci, kterou opět neomylně zakončil Ansu Fati. Villarreal vstoupil do zápasu zle a po dvaceti minutách ztrácel na Katalánce dva góly. Před utkáním klidný Unai Emery měl o čem přemýšlet.

Barcelona si dál na hřišti dělala co chtěla a po faulu Gaspara na nepolapitelného Fatiho se kopala penalta. Lionel Messi zvolil přízemní střelu a brankáře Asenja překonal. Poločas hrůzy pro Villarreal zakončil v nastavení Pau Francisco Torres, který si vstřelil vlastní gól. Už o poločase tak bylo vymalováno.

Unai Emery pochopitelně potřeboval zareagovat a do druhé půle poslal dva čerstvé hráče a samotná hra se přeci jenom zlepšila. Villarreal dokonce prostřednictvím Morena vstřelil gól, ale kvůli ofsajdu neplatil. V 65. minutě se ukázal i Messi, jeho dobrou ránu ale Asenjo vyrazil. Barcelona nemusela nikam spěchat, měla nahráno a stačilo výsledek jen udržovat. To se podařilo a zápas mohl skončit i vyšším rozdílem nebýt zákroků brankáře Asenja. Barcelona tak v prvním zápase pod Koemanem ukázala sílu a Villarreal rozdrtila 4:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Poslednich 4-5 sezon jsou obrovske problemi v obranych radach a oni k nim privedou jedinehou posilu. Oslabuji zalohu (Pedri ani Trincao nejsou dobri v braneni), Pjanic Artura nenahradi a zvlast pokud daji Puiga (sice 8 "ofenzivni" ale v obrane vypomahal vic nez dost - vlastne vsude byl casto nejvyraznejsim hracem kdyz nastoupil) na hostovani ceka Barcu jeste nejeden golovy vyprask

Reagovat
smazaný uživatel

jedinou (Dest btw.)

Reagovat
smazaný uživatel

Barca začíná novou éru a tady se zatím ukázali dva lidi...

Reagovat
smazaný uživatel

A zase stejná písnička. Messi prostě Griezmannovi nepřihraje, byť by byl v sebelepším postavení. Dokud Messi neodejde, nebude moci Griezmann předvádět co umí.

Reagovat
smazaný uživatel

Griez na Barçu nemá. Mohl zůstat kde byl a byl by hvězdou. Tak zapadne jako mnoho jiných. Škoda, protože je to dobrý hráč, ale do jiného týmu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele