27. kolo
15.03.2021 21:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Lionel Messi (© AFP)

Barcelona rozstřílela Huescu a vrátila se do boje o titul

Už jen čtyři body ztrácí Barcelona na vedoucí Atlético Madrid. Katalánci v pondělní dohrávce neměli problém s Huescou a po brankách Messiho, Griezmanna a Minguezy zvítězili 4:1. Konečný výsledek není nijak překvapivý, Barcelona doma s Huescou nikdy neztratila, navíc přitom vždy nastřílela hodně gólů.

Po vyřazení z Ligy mistrů se může Barcelona koncentrovat na LaLigu, kde se díky zaváháním vedoucího Atlética dramatizuje boj o titul. Ve španělské lize má Barca skvělou formu a před zápasem s Huescou neprohrála šestnáct duelů v řadě. Hosté cestovali na Camp Nou v roli velkého outsidera a jejich hlavním cílem bylo neopakovat výkony z let 2014 a 2018, ve kterých od Barcy dvakrát inkasovali osm branek.

Barcelona začala v zápase s poslední Huescou dobře a už ve 13. minutě se blýskl další fantastickou střelou Lionel Messi. Argentinec zpoza vápna nádherně trefil balón do šibenice a navíc o břevno, takže Fernández byl absolutně bez šance zasáhnout. Branka byla podobná té, kterou vstřelil v Paříži do sítě PSG. Huesca se pokusila o odpověď ve 26. minutě, když se uvnitř vápna prodral ke střele Becerra a ter Stegen musel zasáhnout. Lepší ale byla Barcelona, která ve 35. minutě odskočila na rozdíl dvou branek. Antoine Griezmann se do krásy branek nenechal Messim zahanbit a z ještě větší dálky také vymetl šibenici - 2:0. To už bylo pro Huescu nepříjemné, nicméně v závěru prvního poločasu se jí podařilo vstřelit kontaktní branku. Ter Stegen fauloval Mira a sudí i s potvrzením videa odpískal pokutový kop. Sám Mir poslal balón k tyči a snížil na 1:2.

Huesca se tak dostala zpátky do hry, ale lepší Katalánci si vzali dvoubrankové vedení zpátky. Na Messiho načechraný centr si naskočil Mingueza a hlavou zvýšil na 3:1. Ještě jednou mohli hosté odpovědět, ale pohlednou kombinaci nezakončil na vzdálenější tyči přesně Mir.

Barcelona měla šance utkání definitivně rozhodnout ve svůj prospěch a dočkala se v 90. minutě. Lionel Messi opět ukázal, že je nebezpečné nechat ho vystřelit a tentokrát s přispěním Pulidovy teče zvýšil na konečných 4:1. Barcelona na Camp Nou splnila povinnost a na Atlético ztrácí už jen čtyři body. Huesca zůstává v tabulce poslední a bude bojovat o záchranu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No vida. A ono by to šlo. Zapojili Grieze do hry a najednou to šlo. Méně se sólovalo, víc se přihrávalo. Já nevím co se v Barceloně dělo a děje, ale nechal bych to prověřit a viníky toho stavu bych fackoval dva měsíce každý den.

Hráli sice s posledním, ale i tak ta obrana je na zastřelení.

Reagovat
jakubbosak

Jakoo dělat nějaké závěry potom, co jsme porazili druholigovou Huescu, nevím no..

To by asi úplně neměl být náš soupeř.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele