33. kolo
29.04.2021 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Darwin Machis (© AFP)

Barcelona odmítá titul! Na Camp Nou senzačně prohrála s Granadou

Je to porážka, která může Barcelonu vyjít hodně draho. Katalánci trestuhodně promarnili možnost ujmout se vedení v tabulce a pět kol před koncem soutěže ztrácejí na vedoucí Atlético dva body. Doma proti Granadě byla Barcelona velkým favoritem, ale góly Machíse a Moliny z druhého poločasu znamenaly obrat a celkovou porážku 1:2.

V dohrávce 33. kola španělské nejvyšší soutěže se Barceloně naskytla ideální možnost konečně vystřídat Atlético Madrid na prvním místě tabulky. Na Camp Nou totiž zavítal tým, kterému se tam historicky vůbec nedaří - Granada. Na druhou stranu hostující celek letos dokráčel do čtvrtfinále Evropské ligy a Katalánci se určitě museli mít na pozoru.

Granada v úvodních dvaceti minutách bez problému zachytávala barcelonské útoky a jediným vážnějším momentem byla jen Griezmannova střela doprostřed branky, kde ji sebral Escandell. O další tři minuty později už bylo na domácí straně veseleji. Griezmann citlivě posunul balón na Messiho, který už v šestnáctce zamířil střelou ke vzdálenější tyči a Barcelona vedla 1:0. Ještě do poločasu mohl Messi náskok pojistit, ale po Busquetsově kolmici tentokrát těsně netrefil branku. První poločas skončil pouze o gól, přestože Barca měla výraznější územní převahu.

Takhle zůstávali hosté v kontaktu, ale i na začátku druhého poločasu se museli bránit. Po přihrávce de Jonga pálil z voleje nad Roberto. Po hodině hry sáhla Granada k dvojímu střídání a to se ukázalo být šťastným tahem. V 63. minutě přišel pas za barcelonskou obranu a Darwin Machís překonal ter Stegena - 1:1.

Vyrovnávací branka narušila domácí plány a ty se pak začaly sypat jako domeček z karet. Za nevhodné komentáře byl červenou kartou potrestán Ronald Koeman, ale ta největší pohroma přišla jedenáct minut před koncem. Marínův milimetrově přesný centr doplachtil na hlavu střídajícího Jorgeho Moliny a ter Stegen inkasoval podruhé.

Času na zvrat zůstávalo málo. Barcelona se v závěru vrhla do ofenzívy a zatlačila Granadu k vlastní šestnáctce, nicméně větší gólovku si nevytvořila a nakonec nezvládla ani vyrovnat. Na Camp Nou se zrodil šok, Granada vyhrála 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Trochu by to chtělo prostřídat, určitě co se týče Pedriho. Dembič od začátku, ať je fofr, ale hlavně neexperimentovat se Samem. 4:0 musí bejt.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne to ne. Kdyz michal se sestavou nebylo to k nicemu. Nahradnici jsou proste nahradnici. Zaskoci a je dobre, kdyz to vyjde. Ale spolehat se na ne neda.

Reagovat
Ranoth

tyto spinavci chcu hrat superligu

Reagovat
Foppy

Tak ten konec ligy začíná být fakt zajímavý

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele