1. kolo
24.02.2021 19:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Barcelony (© AFP)

Barcelona dohrávku 1. kola zvládla a v tabulce je třetí

Dohrávka odloženého zápasu úvodního kola španělské LaLigy se dostala na přetřes až koncem února a FC Barcelona v souboji s posledním Elche nezaváhala. Pod hladkou výhru 3:0 se svými brankami podepsali Lionel Messi a Jordi Alba.

Barcelona o víkendu zaváhala, když jenom remizovala na Camp Nou s Cádizem 1:1, nicméně i tak prodloužila svojí ligovou neporazitelnost už na čtrnáct zápasů a o tu pochopitelně nechtěla v úterní dohrávce přijít.

Začátek zápasu však Koemanovým svěřencům nemusel vyjít, protože už v 6. minutě hosté spálili obrovskou šanci. Boyé byl ve vápně nikým nehlídán a poté, co se k němu dostal balón, trestuhodně přestřelil branku. Větší příležitost už Elche na Camp Nou nemělo. Barcelona žádný ofenzivní koncert nepředváděla a první loženku měla až ve 22. minutě, když Trincao zblízka napálil jen brankáře Badíu. Toho je však nutné pochválit za skvělý zákrok. Domácí pokračovali ve svém snažení a zahazovali další možnosti. De Jong zblízka hlavičkoval do Badíi a z dorážky neuspěl ani Alba.

Katalánci se dočkali až po změně stran. Koeman poslal na druhý poločas Dembélého a ten mohl sledovat, jak ve 48. minutě v pádu a zblízka úspěšně zakončuje Lionel Messi. Barcelona se konečně uklidnila, ale o nějakém drtivém tlaku ani v pozdější fázi zápasu nemohla být řeč. Elche bylo ve hře o body poměrně dlouho, ale definitivní naděje mu vzal opět Lionel Messi. Argentinec si počkal na přihrávku od De Jonga, s balónem pak udělal rychlé kroky směrem k malému vápnu a lehkým obloučkem do sítě zakončil.

O výhře Barcelony nebylo pochyb, zvlášť když o čtyři minuty později pečetil výsledek třetí brankou Jordi Alba. Krajní obránce využil sklepnutí Braithwaita a z malého vápna propálil Badíu. V 84. minutě ještě odmítl zápis mezi střelce Antoine Griezmann, který napálil břevno. Barcelona bez problému porazila Elche 3:0 a v tabulce LaLigy jí patří průběžné třetí místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele