23. kolo
13.02.2021 21:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Barcelony (© AFP)

Barcelona si na Camp Nou otevřela střelnici a Alavés zničila 5:1

Vysokého vítězství dosáhli v sobotu večer fotbalisté Barcelony, kteří naprosto jednoznačně přejeli Deportivo Alavés 5:1. Po dvou brankách si připsali útočníci Trincão a Lionel Messi, jeden zásah má na svědomí Firpo. Katalánci se díky tomu dostali o skóre na druhé místo, zatímco Alavés zůstává bod od sestupových příček.

Katalánci museli tradičně řešit několik nepříjemných absencí, zejména na stoperském postu Piquého a Araúja nebo v ofenzívě talentovaného Fatiho. Alavés nevyhrál na Camp Nou od roku 2000 a čekání na vítězství po dnešku prodloužil.

Barcelona začala od úvodní minuty náporem a během deseti minut měla hned tři čisté gólovky. Její držení balónu převyšovalo 70%, ale gól se až do 29. minuty vstřelit nepodařilo. Krátce předtím musel ter Stegen zasahovat po lobu Péreze i voleji Battaglii a pak už konečně přišla chvíle pro Barcu. Minguezův balón došel až k nohám Moriba Kouroumy, který se u malého vápna nepochopitelně neodhodlal ke střele a ještě přihrával Trincãovi, jenž pro Barcu zajistil vedení. Mimochodem nasazení Kouroumy bylo jedno z velkých překvapeních v sestavě domácích. O sedm minut později vstřelil gól i Messi, ale pomezní nachytal v těsném ofsajdu Griezmanna, takže branka neplatila. Argentince to nemuselo mrzet, protože svůj apetit ukojil před koncem poločasu krásným "angličanem", kterým ale zdaleka neřekl poslední slovo.

Svěřenci Ronalda Koemana si za první půli vytvořili pohodlný dvoubrankový náskok a po změně stran mohlo ničení Alavésu zdárně pokračovat. V 57. minutě sice hosté snížili, když Luisi Riojovi nikdo nezabránil v cestě pokutovým územím a následné přesné střele do sítě ter Stegena. Bylo to však poškádlení Barcelony, protože ta vzápětí přidala plyn a výsledkem byly další tři góly.

Nejprve odvedl spoustu vynikající práce brankář Pacheco, který například zlikvidoval přímák Messimu a při pohotové koncovce Griezmanna sledoval jak balón těsně míjí branku. Čtvrthodinu před koncem už tolik štěstí neměl. Messiho samostatný únik utnul, ale z dorážky Trincão vstřelil svůj druhý gól v utkání a celkově třetí gól Barcelony. Sotva se Deportivo vzpamatovalo, už Pacheco lovil míč ze sítě po čtvrté. Lionel Messi si navedl balón ke středu a tvrdou ranou vymetl šibenici. "Znásilňování" Alavésu pokračovalo. V 80. minutě Messi v pokutovém území vysunul dloubákem Griezmanna a ten před brankou našel volného Firpa - 5:1.

Barcelona nebohý Alavés přejela a celkově už neprohrála dvanáct ligových zápasů v řadě. Před důležitým zápasem Ligy mistrů proti PSG se naladila na vítěznou a hlavně střeleckou notu a potvrdila, že v LaLize se jí aktuálně velmi daří. Deportivo sice zůstává mimo sestupové příčky, ale na osmnácté místo má k dobru už jen bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To jsou neuvěřitelné kiksy, které předvádí Barcelona. Umtiti už nejméně 2x upadl jako poslední hráč v řadě ( jiným klubům se to neděje), včera zase ten nový Ali nebo Ila nahrál od lajny do středu hřiště přímo protihráči - což mimochodem udělali v předchozích utkáních i jiní hráči a vždy Barca dostala branku. Když jsem hrál okresní soutěž, hráli jsme 12 zápasů za rok, byli jsme nezkušení. A trenér na nás řval tak, že jsme si to pamatovali hodně dlouho. Ve španělské lize hrajou 50 zápasů za rok včetně pohárů a jsou nezkušení? Nemůžu si pomoct, ale já bych Barcu trénoval jen s nabitou pistolí.

A to se ještě vrátí Piquet - to nám zase slezou vlasy, až ten se zapojí se svou bohorovností a přihrávkami dozadu.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele