3. kolo
26.09.2020 18:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Ani Badía nestačil, La Real vsítil Elche tři branky

Nováček padl i přes životní zápas svého brankáře. La Real na něj totiž nakonec našel recept a když už jednou odčaroval jeho kouzlo, nasázel mu další dvě branky.

Elche rozhodně nemělo snadnou úlohu, protože nyní hrálo svůj první duel v sezoně a hned proti týmu, který patří k těm nejzkušenějším v rámci ligy. Na trávníku byl samozřejmě kvalitativní rozdíl naprosto evidentní. Už ve třetí minutě se do zakončení hnal Alexander Isak, který si naběhl za obranu a sám před brankáře Badíou mířil jen těsně vedle. Stejný duel se odehrál také o čtyři minuty a se stejným výsledkem.

La Real svého soka vůbec nešetřil a dával mu docela zabrat. Jeho útoky působily nápaditě a jednoduše - aby taky ne, když máte v týmu hráče formátu Davida Silvy. Právě ten vymyslel průnikovou nahrávku na Portua, jehož tvrdou ránu musel Edgar Badía opět likvidovat. Ani obrana La Realu ale nebyla zrovna nejjistější. V 19. minutě podcenila pas do vápna a dravý Josan v pádu zakončoval přesně. Brankář Remiro ale předvedl vynikající reflexy.

Deset minut před koncem první půle si skvěle naladěný Isak dovolil parádu, když centr z kraje vápna tečoval patičkou, na kterou Badía těsně nedosáhl. Obrovská škoda, že zazvonilo břevno. Badía byl zatím jasným hrdinou Elche, které směrem dopředu téměř nefungovalo.

Real Sociedad vešel výborně také do druhé půle. Luxusní nahrávku od Silvy dostal Gorosabel a centroval na Mikela Merina, jenže Badía opět čaroval. Jenže ani on není všemocný. O pouhou minutu po tomhle zákroku sledoval akci Merina, který krásnou průnikovou nahrávkou nejen zesměšnil jeho obránce, ale také našel nabíhajícího Portua. Ten sice zakončoval z úhlu, leč přesně na zadní tyč - 1:0.

Po hodině hry však Elche málem srovnalo. Nino našel na hraně ofsajdu Pereho Milla, který měl před sebou vlastně prázdnou bránu. Hned pálil, jenže brankář Remiro se takzvaně na Haška roztáhl a jistou branku skvostným zákrokem překazil! Dost možná klíčový zákrok, protože o chvíli později Adnan Januzaj upadl ve vápně a sám proměnil nařízenou penaltu.

Další tvrdou ránu od Roberta Lópeze musel likvidovat brankář Badía v 89. minutě a poradil si. O čtyři minuty později už ale nestačil reagovat. Právě střídající Roberto López dostal krásný pas od Merina, využil zaváhání obrany Elche a střelou do šibenice stanovil konečné skóre na 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele