18. kolo
11.01.2021 19:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Getafe (© AFP)

Getafe po změně stran rozhodlo o vítězství na hřišti Elche

Getafe nakonec zvládlo důležitý souboj na hřišti Elche a domů do Madridu si veze všechny tři body. Nerodily se lehce. Getafe pomohlo až vyloučení Marconeho a góly z kopaček Jaimeho Maty a Ángela Rodrígueze.

Začátek zápasu vyšel jednoznačně Elche, které se ujalo vedení již po čtyřech minutách. Krásný centr do vápna vykouzlil Barragán a nehlídaný Raúl Guti v náběhu překonal brankáře Yáňeze. Bohužel o deset minut později stihla Elche také špatná zpráva a kvůli zranění musel opustit trávník Lucas Boyé. Getafe si poměrně dlouho nevědělo s domácí obranou rady a vlastně první vážnější šanci si vytvořilo až pět minut před přestávkou a rovnou to znamenalo vyrovnání. Na Portillův centr si naskočil Marc Cucurella a Badía neměl nárok.

Domácí si mohli vzít vedení zpátky, ale v nastaveném čase první půle selhal v zakončení Milla, kterého z bezprostřední blízkosti fantasticky vychytal Yáňez. Jak se později ukázalo, byl to jeden z klíčových okamžiků celého zápasu.

Elche totiž nejenže nevedlo, ale po změně stran rychle přišlo o vyloučeného Marconeho a čekalo ho až do konce zápasu oslabení. Getafe toho využilo až v 69. minutě, kdy Badía sice vyrazil střelu Kuba, ale s dorážkou Jaimeho Maty nemohl nic dělat. Getafe se přiblížilo vedení a definitivní pojistku přidalo šest minut před koncem. Po faulu Verdúa odpískal sudí Montero pokutový kop a Ángel Rodríguez ho bezpečně proměnil. Hosté z Madridu mohli vyhrát ještě výraznějším rozdílem, ovšem závěrečnou šanci Maty zlikvidoval Badía.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele