34. kolo
01.05.2021 16:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Atlética (© AFP)

Elche neproměnilo penaltu, Atlético si veze domů tři body

Atlético přežilo infarktový závěr v Elche a jeho naděje na titul je stále živá. Nechybělo ale málo, aby došlo k dost možná fatálnímu klopýtnutí. Domácí Fidel ale v závěru trefil z penalty jen tyč, takže Atléticu stačil brzký gól Llorenteho na výhru a tři body.

Atlético mělo nůž na krku, protože v posledních týdnech promrhalo slibný náskok na čele LaLigy a jeho soupeři se mu začali nepříjemně lepit na paty. Tým trenéra Simeoneho potřeboval zabrat a už ve 12. minutě mu to málem splnil Luis Suárez. Zkušený forvard vnikl do pokutového území, díky elegantní patičce od Correy dostal výhodu před obránci a zakončil. Pouze do boční sítě.

Po čtyřech minutách už Atlético málem dýchalo volněji. Marcos Llorente oslovil Suáreze a tomu se před brankářem Gazzanigou povedlo dostat míč do sítě, jenže už předtím se Suárez ocitl v ofsajdu, takže VAR jeho branku anuloval. Na regulérní gól ale hosté nemuseli čekat moc dlouho. Ve 23. minutě Carrasco předvedl parádní kontr, posunul míč na Marcose Llorenteho a ten s velkým přispěním teče obránce Josemy překonal Gazzanigu.

V nastaveném čase mohlo být ještě veseleji. Diego González totiž zahrál rukou a sudí dal nejprve pokyn k zahrávání penalty, ale radost hostů byla předčasná. VAR opět napověděl sudímu, že González měl ruku u těla a že tudíž penaltu pískat nemá.

Druhá půle už tak atraktivní nebyla. Atlético se dopředu moc nehnalo a Elche nemělo technické, taktické ani jakékoli jiné možnosti překvapit zkušeného soupeře.

To ale neznamenalo, že by drama skončilo. Naopak. Čtyři minuty před koncem si na rohový kop od Fidela naskočil Barragán a sám před Oblakem pálil těsně nad. A to nejhorší pro Atlético mělo teprve přijít. Rukou se totiž míče dotkli i hosté a to minutu před koncem. Sudí tentokrát už penaltu nařídil. Jenže Fidel poslal míč jen do tyče, což Atlético udrželo v boji o titul!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
valloire

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele