31. kolo
21.04.2021 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Alavésu (© AFP)

Alavés zaskočil Villarreal a v boji o záchranu získal tři body

Překvapivý výsledek se zrodil ve středu večer na Mendizorrotze. Domácí Deportivo porazilo pátý tým tabulky Villarreal 2:1. Zaváhání hostů dává velkou šanci Realu Sociedad posunout se na páté místo, které zaručuje Evropskou ligu. Alavés si zase polepšil v boji o záchranu.

Pro semifinalistu Evropské ligy je to určitě nepříjemná porážka. Žlutá ponorka ještě nemá jistotu pohárů v příští sezoně a přinejmenším v domácí soutěži si situaci komplikuje. Alavés se pátého týmu tabulky nezalekl a získal důležité tři body.

Hrálo se hodně ofenzivní utkání a už v první minutě měl obrovskou šanci na změnu skóre Chukwueze, jehož hlavičku z malého vápna odhlavičkoval na brankové čáře bránící Laguardia. Na druhé straně Alavés podnikl brejk a výsledkem byla střela doprostřed branky, kterou Rulli bez problému chytil. A nezůstalo jen u ní. Joselu za chvíli prověřil Rulliho podruhé a v 17. minutě se do třetice dočkal. Přetažený centr vrátil před branku Peleteiro a Joselu trefil cíl - 1:0.

Villarreal okamžitě zvýšil aktivitu a výsledkem byla velká šance Álcacera, u které stál Pacheco na správném místě. Těsně vedle šla pak hlavička Albiola a pět minut před koncem nevyzrál na Pacheca ani Gerard Moreno.

Žlutá ponorka se prosadila až po změně stran. V 51. minutě se na hranici ofsajdu zmocnil balónu Paco Álcacer a již v úhlu dokázal propasírovat balón do sítě - 1:1. Následně se s šancemi doslova roztrhl pytel. Po rohovém kopu nebezpečně zakončoval Lejeune a v další hraniční situaci si Álcacer vylámal zuby na Pachecovi.

Deportivo si to s Villarrealem rozdalo na "férovku" a možná i díky tomuto přístupu nakonec slavilo tři body. Deset minut před koncem zatáhl Joselu balón k rohovému praporku a po jeho centru trefil Edgar Méndez rozhodující gól.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele