15. kolo
23.12.2020 22:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Deportiva Alavés (© AFP)

Alavés proti Eibaru otočil výsledek a zvítězil 2:1

Před vánočními svátky si tři body připisuje Deportivo Alavés, které porazilo Eibar 2:1. Všechny góly padly už v průběhu prvního poločasu a domácí museli po gólu Pedra Leóna výsledek otáčet. Povedlo se to, když se prosadili Edgar Méndez a Deyverson.

Hosté si na Mendizorrotze těžko mohli představovat lepší začátek. Hned po pěti minutách zazdil velkou příležitost Arbilla, který i s přispěním teče těsně minul branku. Eibar ještě rozehrával rohový kop a z něho udeřilo. Pedro León šikovně centroval na přední tyč, přičemž balón se zkroutil do branky a po jemné teči zapadl šťastně do sítě. A nemuselo zůstat jen u jednoho gólu, o chvíli později pelášil sám na branku Kike, ovšem obstřelit vyběhnutého brankáře se mu nepodařilo a Eibar tak stále vedl "jen" o jeden gól.

O něco aktivnější hosté klidně mohli zvýšit náskok, ale místo druhého gólu nakonec inkasovali vyrovnávací branku. Ve 42. minutě se po rychlém kontru dostal do samostatného úniku Edgar Méndez a bez větších problémů zavěsil. Hosty ale stihl do poločasu ještě jeden šok, když v nastavení sklepl balón před branku Joselu a Deyverson ve skluzu výsledek otočil. Eibar tak sice vstoupil do utkání dobře, ale šaten odcházel jako prohrávající.

Pochopitelně ještě nebylo nic rozhodnuto, ale je pravda, že ve druhém poločase gólových šancí ubylo a Eibar měl velké problémy se vůbec prosadit. Deset minut před koncem měl na kopačce pojistku Luis Rioja, ale do cesty se mu postavila branková konstrukce. O pět minut později zase netrefil prázdnou branku Deyverson a do třetice jí přestřelil Joselu. Deportivo to nakonec mrzet nemuselo, protože výsledek 2:1 se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele