37. kolo
16.05.2021 18:30 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Alavésu (© AFP)

Deportivo zachráněno! Granadě doma nasázelo čtyři branky

Deportivo předvedlo na domácí půdě skvělou show a nasázelo Granadě čtyři branky! Především díky nim dnes vyhrálo, což znamená, že už za žádných okolností nemůže sestoupit. Granada naopak zůstává na desátém místě.

Alavés dokonale ukázal, jak se bojuje o záchranu. Dnes potřeboval vyhrát, aby měl jistotu záchrany a povedlo se mu to výtečně. V tomhle zápase se diváci museli hodně bavit, protože jim obě jedenáctky nabídly dohromady šest branek. Většinu z nich měla na svědomí domácí ekipa.

Depor nehodlal nic ponechat náhodě. Svůj střelecký účet v tomto utkání otevřeli domácí už v 9. minutě. Luis Rioja se dostal na kraji vápna před svého soupeře a poslal míč na střed vápna. Brankář Escandell ho jen vyrazil k nohám dobíhajícího Pereho Ponse a tomu už nedělalo žádné problémy dostat balón do sítě - 1:0.

Pons o pár minut později pálil z voleje jen těsně nad bránu. Z pohledu Deportiva se celá situace odvíjela stále lépe a lépe. Po dvaceti minutách balon po rohovém kopu hlavičkoval Lejeune do břicha spoluhráče Rubéna Duarteho, který jej se štěstím dostal do prázdné brány. Hosté sice chvíli reklamovali Duarteho ofsajd, ale ani VAR jim zapravdu nedal.

Naději na tři body z pohledu hostí přeci jen trochu oživila minuta jednatřicátá, kdy se do vápna dostal rychlík Jorge Molina, zasekl si míč před kolem proplouvajícím Laguardíou a střelou pod víko nedal brankáři Pachecovi šanci na zákrok - 3:1.

Pět minut před koncem první půle mohl Depor zase trochu odskočit svému soupeři, když se balon dostal po centru na druhou stranu vápna, kam si naběhl naprosto nehlídaný Lucas Pérez. Ten pálil do brány, jenže brankář Escandell předvedl famózní zákrok a jeho ránu nohou vyrazil! Pak oběma týmům trochu trvalo, než zapnuly na plné obrátky, ale po hodině hry se hra začala dynamicky měnit ve zběsilém tempu.

Nejprve Granada trochu překvapivě srovnala. Darwin Machís utekl s míčem na kraji hřiště až do vápna a v něm našel volného Antonia Puertase, jehož první dotyk s míčem znamenal srovnání. Jenže po třech minutách bylo vše zase úplně jinak. Obraně Granady pláchl Joselu, naběhl si na pas od Laguardii a z voleje Escandella propálil - 3:2.

Definitivní tečku za utkáním a vlastně i cestou za záchranou dal pro Deportivo klíčový útočník Luis Rioja. Ten dostal krásný pas na kraj vápna, zpracoval si míč a napálil jej perfektně na zadní tyč, kam Escandell zkrátka nemohl - 4:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele