8. kolo
31.10.2020 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Barcelona znovu ztratila, tentokrát remizovala v Alavésu 1:1

Slavná Barcelona v LaLize dál klopýtá a na půdě Deportiva Alavés přišla už čtvrtá bodová ztráta v řadě. Katalánci nezvládli první poločas, po změně stran sice vyrovnal Antoine Griezmann, ale na víc se Barca nezmohla. Překvapivě, protože soupeř dohrával půlhodinu bez vyloučeného Joty.

Pro Ronalda Koemana to vůbec není dobrá zpráva. Přitom po výhře nad Juventusem v Lize mistrů se očekávalo, že si Katalánci s Alavésem poradí. Však to jsou čtyři měsíce, co na stejném stadionu se stejným soupeřem vyhráli 5:0.

Barcelona si v zápase dokázala vytvořit hned několik šancí, ale ty postupně zahazovala. Celé to odstartoval ve 13. minutě Ansu Fati, který postupoval z mírného úhlu sám na Pacheca, ovšem pokus o obstřel se mu nevydařil. Na druhé straně Méndez mířil jen do náruče Neta. Ve 23. minutě střílel z přímého kopu do skrumáže těl Lionel Messi a následný závar k vedoucí brance nevedl. A pak přišel šok. Ve 31. minutě poslal Piqué těžkou malou domů Netovi, ten balón hned neodkopl a toho využil napadající Luis Rioja k vedoucí trefě. Barcelonský tlak do poločasu rostl, ale vyrovnaní se Koemanovi svěřenci zatím nedočkali i proto, že v nastavení zneškodnil Messiho střelu opět Pacheco.

Ronaldo Koeman na nic nečekal a do druhé půle vyběhli čerství Pjanič, Pedri a Trincão. Barcelona byla pochopitelně silnější na balónu a dál si vytvářela šance. Další závar před Pachecem, kdy si dávali přednost Messi, Griezmann i Fati obrana Alavésu přečkala bez úhony. V 62. minutě přišla pro domácí velká komplikace. Jota uviděl po faulu na Piquého zaslouženou druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Katalánci přesilovku okamžitě využili, když balón za obranou nádherně lobem poslal do branky Antoine Griezmann. Obecně se očekávalo, že Barcelona výsledek otočí, měla na to ještě dostatek času, ale Alavés se vzepjal k heroickému výkonu.

Barca rozjela svůj kolotoč a Alavés měl i pořádnou porci štěstí. Další Griezmannova branka nebyla kvůli ofsajdu Trincãa uznána a podobně si vedl v závěrečných minutách i Lionel Messi. Velká tíha ale ležela na Pachecovi, který vychytal dělovku Desta a když už byl Piquém překonán, zastoupil ho na brankové čáře spoluhráč z obrany. V nastavení pak minuli branku Trincão a znovu Messi a závěrečný hvizd přinesl Alavésu osvobození a cenný bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat
valloire

0:0

Reagovat
boryland

0:3.........Leo 2,Fati..........

Reagovat
valloire

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele