5. kolo
04.10.2020 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rodrigo Ely (© AFP)

Elyho branka v závěru utkání porazila Bilbao

Alavés dokázal na domácí půdě položit na lopatky baskické Bilbao. Pomohlo mu k tomu jednak čisté konto a jednak jediný gól utkání, který měl v 74. minutě na starosti obránce Rodrigo Ely.

Deportivo se chtělo nutně dostat z poslední příčky a vylepšit si svou velmi špatnou formu. Bilbao i proto bylo v utkání jasným favoritem. Navíc nasadilo osvědčené pilíře své hry, Williamse, Córdobu nebo Raúla Garcíu. A bylo znát, že Bilbao přesně ví, co chce hrát. Od prvních minut hrálo mnohem rychleji, přímočaře a oproti Deportivu se snažilo ovládnout hru. V 15. minutě se za dlouhým míčem z hloubi pole hnal útočník Raúl García, který jej dokázal těsně před brankářem zvednout. Jenže jeho lob poslal míč těsně vedle tyče!

Na Pachecovu bránu se posléze řítil i Iñaki Williams, jehož sprint byl nakonec zastaven dobrým obranným zákrokem Laguardii. V další šanci už šestadvacetiletý útočník centroval a nechybělo moc centimetrů, aby Raúl García zakončil správně. Brankář Pacheco byl v podstatě neustále ve střehu a jeho obrana mu příliš nepomáhala.

Tvrdou ranou z úhlu jej vyzkoušel také mladík Oihan Sancet a také s touto ranou si Pacheco nakonec poradil. Deportivo každopádně hrálo velmi špatně a směrem dopředu se mu nedařilo vymýšlet nic kloudného. Změnit to měl Lucas Pérez, který se do hry dostal se změnou stran. A netrvalo mu dlouho, než dal o sobě vědět. Po pouhých třech minutách totiž poslal parádní centr ze strany do vápna, jenže klouzající Pere Pons míč v pádu těsně minul!

O pár minut později se Pérez snažil dostat k dalšímu centru, jenže v dobré šanci se nedomluvil se spoluhráčem Joseluem a srazil se s ním. Druhá půle diváky spíš uspávala a ti, kdo tento duel vynechali, rozhodně o nic nepřišli.

Tempo druhého poločasu bylo snad ještě nižší než v tom prvním a na další velkou šanci jsme čekali až do 74. minuty. Byla ale gólová. Standardní situaci kopl střídající Pérez parádně na přední tyč, kam si naběhl taktéž střídající Rodrigo Ely. Domácí obránce využil svých centimetrů k přesné hlavičce, na kterou brankář Simón nestačil. Ely byl na hřišti jen devět minut a rozhodl. Domácím nevadilo ani vyloučení Duarteho, který dostal dvě žluté v rozmezí 30 vteřin.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele