18. kolo
08.01.2021 21:00 CET
0 : 4
(0:4)

Reportáž

Celta opět prohrála. Villarreal ji zničil za první poločas

Pouhý jeden poločas stačil Villarrealu na to, aby naprosto jasně zničil domácí Celtu. Ta se už podruhé v řadě musí smířit s ligovou porážkou. Villarreal se naopak aspoň na pár hodin dostal na skvělé třetí místo.

Celta Vigo šla do duelu s tím, že poslední dva duely, jeden ligový a jeden pohárový, prohrála. Pád tabulkou chtěla zastavit na domácí půdě, jenže na ní se objevil velmi silný soupeř. A jak se ukázalo, strach Celty byl oprávněný. Pouhých 31 minut totiž Villarrealu stačilo k tomu, aby svého soka naprosto ponížil. Za půlhodinu dostala Celta čtyři góly.

Obrana Celty poprvé výrazně zaspala už v páté minutě. Tři obránce měli hlídat postup stejného počtu útočníků, jenže nedokázali se domluvit, jak sehrát ofsajd systém. Výsledkem byla snadná průniková nahrávka Daniho Pareja na vybíhajícího Gerarda Morena, který si poradil s chladnokrevností sobě vlastní - 1:0.

Ve 12. minutě se po centru od Pareja mohl prosadit mladý střelec Fernando Niño, jenže v dobré šanci minul. Celta si ale poučení nevzala a po další chybě v rozehrávce znovu inkasovala. Brankář Blanco vyrobil obrovskou minelu, když míč nahrál přímo na kopačku Triguerose. Ten se rozhlédl a krásným pasem narýsoval nahrávku na naprosto nebráněného Moisése Gómeze - 2:0. Po dvaceti minutách už byla obrana Celty zralá na ručník, protože přímý volný kop zahrál Dani Parejo tak, že jej nikdo netečoval a míč skončil v síti!

Celta působila dojmem štamgasta těsně před zavíračkou, protože její mátožná a někdy nepochopitelná rozehrávka byla tragická. Ve 30. minutě se míč snadno dostal k Moreno, který si položil dva padající kužely ve vápně Celty a nahrál do druhé vlny, jenže nepřesně. Hrůzostrašná okna v obraně Celty hosté dál trestali. Ve 31. minutě našel Moreno krásným pasem opět volného útočníka Fernanda Niña, na jehož zkušenou exekuci lobu byl brankář Blanco krátký - 4:0.

A co s takovým průběhem chcete dělat? Celta, jakkoli se snažila něco změnit, například i střídajícími hráči, neměla dostatek sil ani nápadů. Villarreal v podstatě jen snadno kontroloval hru. Vlastně jedinou nebezpečnou akci druhé půle zahodil v 77. minutě Alfonso González, který se natlačil do vápna a pálil jen do Asenja.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele