38. kolo
22.05.2021 18:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Nabil Fekir (© AFP)

Celta Vigo prohrála doma s Realem Betis, ten slaví postup do Evropy

Real Betis dokázal vyhrát nad Celtou Vigo, což mu zajistilo účast v příštím ročníku Evropské ligy. Béticos díky tomu končí sezonu na šestém místě. Celta Vigo sice dala svému soupeři dvě branky, ale nakonec to na výhru nestačilo. Real Betis dokázal ve Vigu otočit manko dvou branek.

Real Betis moc dobře věděl, že aby mohl hrát Evropskou ligu, musí porazit Celtu Vigo. Ta přitom byla v posledních týdnech ve skvělé formě. V prvních minutách byla jistá nervozita vidět na obou stranách hřiště. Po pětadvaceti minutách se do první šance dostal Yago Aspas, který po brilantní nahrávce Denise Suáreze pelášil k bráně. Jeho poměrně tvrdou střelu však vyrazil brankář Claudio Bravo.

Hned z protiútoku zahrozili také hosté. Míč do vápna zpracoval Aitor Ruibal, jenže ho poslal těsně vedle tyče. Ve 30. minutě Marc Bartra přidržel za dres nabíhajícího Minu a sudí Gil pískal penaltu. K ní se postavil Yago Aspas a nemýlil se. Druhá půle už byla mnohem zajímavější.

Načal ji Brais Méndez, který po nahrávce od Aspase dostal velký prostor k zakončení. Poradil si skvěle a střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Brava. Celta v těchto chvílích naprosto drtila svého soupeře. Yago Aspas další šanci neproměnil a míč z deseti metrů poslal nad břevno. Vzápětí se situace začala lámat.

Emerson mířil do šestnáctky, kde ho přišlápl vracející se Nolito. Pískanou penaltu si vzal na starosti Borja Iglesias, který dělovkou penaltu chladnokrevně proměnil. Deset minut po změně stran hosté zahrávali roh. Centr na přední tyč byl prodloužen až ke Guidovi Rodríguezovi, jehož střela byla odražená vracejícím se stoperem. Oba týmy poslaly do hry čerstvou krev a rozhodně lépe s ní naložil Real Betis.

Psala se 69. minuta, když Nabil Fekir zakroutil míč z přímého volného kopu do bližší šibenice a brankář Villar plachtil vzduchem zbytečně. V těchto chvílích Celta prohrávala svůj zápas. V 73. minutě si na míč po rohovém kopu naběhl Marc Bartra. Po jeho teči míč propadl k Victorovi Ruízovi, jenž zblízka uklidil míč do sítě. Betis však nedohrál utkání v klidu. Jen tři minuty po vstřelené brance totiž dostal za šlapák druhou žlutou kartu Cristian Tello.

Real Betis proto dohrával utkání v deseti. Ale protože dvě minuty před koncem Yago Aspas nedokázal hlavou překonat Claudia Brava, Béticos udrželi těsnou výhru a díky skvělému obratu se mohou radovat z účasti v Evropské lize.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele