11. kolo
29.11.2020 18:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Francisco Beltran (© AFP)

Granada ve Vigu neuspěla a připsala si další porážku

Nový trenér Celty Vigo Eduardo Coudet začal v domácím prostředí důležitou výhrou nad pohárovým zástupcem Granadou. Dlouho to přitom vypadalo na dělbu bodů, až pět minut před koncem Celta vstřelila dva góly, které rozhodly. Prosadili se Miguel Baeza a Fran Beltrán.

Do vedení však šli hosté a to ve 25. minutě. Přitom všechno mohlo být jinak, kdyby Santi Mina v první velké šanci neposlal balón jen do vyběhnutého Ruie Silvy. O chvíli později spálil další tutovku Nolito, který absolutně pohrdl Aspasovou přihrávkou a balón poslal mimo tyče. Nakonec tedy udeřilo na hostující straně. Javier Suárez svedl sprinterský souboj s obráncem a následně předvedl vytříbenou techniku, když milimetrově přesným lobem překonal Blanca. Granada se na Estadio Balaídos ujala vedení, ovšem ne na dlouho. Po pěkné akci a přihrávce z levé strany se před brankou prosadil Santi Mina, takže po půlhodině hry byl výsledek nerozhodný 1:1. Oba celky si ještě do poločasu vytvořily jednu šanci. Nejprve Mendézovu hlavičku vyškrábl Rui Silva a na druhé straně Molinův pokus z voleje vyrazil Blanco.

Ve druhém poločase se na příležitosti čekalo poměrně dlouho. V 64. minutě zakončoval placírkou těsně vedle Murillo, ale v dalších minutách tempo hry spíše opadalo.

Rozhodující okamžik celého utkání nastal devět minut před koncem. Celta Vigo doslova vyšachovala hostující defenzívu a po obrovském závaru vstřelil rozhodující gól Baeza. Ten napodruhé zakončoval v době, kdy se balón odrazil po jeho první střele od tyče do tváře jednoho z hráčů a brankáře. Celta Vigo zakrátko vstřelila i třetí gól a tím definitivně získala tři body. Opět šlo o povedenou akci, kterou zakončil do prázdné branky Fran Beltrán. Výhru malinko pokazilo vyloučení Okaye Yokuslu v sedmé minutě nastavení.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele