4. kolo
01.10.2020 21:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Anssumane Fati (© AFP)

Barcelona zvládla hladce i druhé kolo a je stoprocentní

Fotbalisté Barcelony uspěli i ve druhém zápase pod Ronaldem Koemanem a znovu si vedli velice přesvědčivě, navzdory vyloučení obránce Lengleta. Blaugranas zvítězili na nepříliš oblíbené půdě ve Vigu 3:0 a to poprvé od roku 2015. Zajímavý je i seznam střelců, do sítě Celestes se trefili Ansu Fati, Olaza vlastním gólem a Sergi Roberto.

Barcelona na začátku LaLigy šlape, alespoň tedy herně a výsledkově. Pro klub zmítaný vnitřními problémy je to dobrá zpráva a radost zatím může mít i nový lodivod Ronald Koeman. Katalánci znovu udeřili na začátku zápasu. V 11. minutě se šikovně uvolnil Ansu Fati a vstřelil vedoucí branku. Barcelonský talent potvrdil výbornou formu a Barca se rychle uklidnila. Jenomže další branku ne a ne přidat a ještě v prvním poločase přišla velká komplikace. Ve 42. minutě uviděl za další faul žlutou Clément Lenglet a hosté museli na Balaídos dohrávat v početní nevýhodě. Ronald Koeman navíc musel reagovat a stáhnout Griezmanna, přičemž na hrací plochu poslal Araúja.

Oslabená Barcelona poločas udržela a hned na začátku druhého dějství připravila domácí Celtě Vigo šok. Messi se šikovně proháčkoval až před branku a jeho přihrávku si srazil do vlastní sítě Lucas Olaza. A s domácími mohlo být ještě hůře, kdyby po tyčce Coutinha nestál v ofsajdu dorážející Messi.

Barca hrála v početní nevýhodě skvěle, ale měla také notnou dávku štěstí. Zejména v 73. minutě, když po teči Roberta zazvonilo břevno. V dobré příležitosti neuspěl ani Nolito a v závěrečných minutách se Celty zmocnila křeč. Koemanovi svěřenci toho dokonale využili a v nastavení přidal poslední - třetí branku Sergi Roberto. Barcelona ve dvou zápasech pod Koemanem získala šest bodů a nastřílela sedm branek. Na Balaídos navíc zvítězila poprvé od roku 2015.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Unique

Barca doma porazila Villarreal 4:0 nikoli 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

pocet golov 3,5+

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele