21. kolo
31.01.2021 16:15 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Luis Suárez (© AFP)

Atlético čtyřmi góly přehrálo bojující Cádiz

Atlético Madrid dál pokračuje v suverénní jízdě a vévodí LaLize. Jeho momentální náskok činí už 10 bodů a vděčí za to také dnešnímu utkání s Cádizem. Tomu nadělilo čtyři branky a o body ho neobraly ani dvě trefy Negredovy.

Trenér Simeone se opět spolehl na dravou kopii útočníků Félix - Suárez, byť hlavní devizou Atlética je nejen v letošní sezoně obrana. Především Suárez se hodně snažil a několikrát zakončoval, byť zpočátku neměl úplně přesnou mušku. Mnoho šancí jsme nejprve neviděli, ale ve 28. minutě se do toho Luis Suárez pořádně opřel. A to doslova. Po faulu Maura na Félixe totiž zkušený kanonýr rozehrával standardku a kopl ji úžasně přímo k tyči, takže Ledesma neměl šanci!

Na druhou stranu, Cádiz rozhodně nesložil zbraně. Po pouhých sedmi minutách totiž srovnal! A postaral se o to velezkušený lídr ofenzivy Cádizu, Álvaro Negredo. Salvi se krásně a elegantně protáhl po straně až do vápna, pak se balon odrazil k nohám Álvara Negreda a ten krásnou ranou propálil brankáře Jana Oblaka.

A nebyla to poslední trefa Colchoneros. Přesně ve 45. minutě rozehrávka rohového kopu skončila u nohou Thomase Lemara. Ten poslal zdánlivě snadný centr do vápna, který však před brankářem Ledesmou tečoval Saúl přímo do sítě!

A zase mohlo být s Atléticem zle. Po dvou minutách totiž Koke nešťastně uklouzl ve vlastním vápně a míč trefil rukou. Sudí Jesús Gil Manzano sice okamžitě ukázal na penaltu, ale poté, co se podíval na video, penaltu k nelibosti hostí odvolal!

Ve prospěch Atlética ale jednu pískal a netrvalo to ani tak dlouho. Pouhých pět minut po změně stran fauloval Mauro zcela evidentně unikajícího Lemara, který si stihl pokrýt balon. Ten si vzal na starosti Luis Suárez, který se mýlí opravdu málokdy. Nemýlil se ani dnes a Atlético vedlo o dvě branky.

Po víceméně hluché pasáži se utkání opět rozjelo asi dvacet minut před koncem. Přetažený centr vrátil do ohně Šaponjić, v klubku hráčů se nejlépe zorientoval Álvaro Negredo a se štěstím se mu povedlo překonat Oblaka. Ten se mohl stát hrdinou, jenže o pár minut později mu hattrick odepřel brilantní Oblak.

Oblaka následně vyděsil i Šaponjić, který zblízka hlavičkoval pod víko, ale slovinský brankář se opět vyznamenal. Atlético si nakonec tři body pohlídalo a v 88. minutě přidal čtvrtou branku po centru od Correy osamocený Koke.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele